Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (Δημοκρατικοί ΗΠΑ): Περιθώριο 48 ωρών για συμφωνία στο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας πριν από τις εκλογές

Pelosi (Δημοκρατικοί ΗΠΑ): Περιθώριο 48 ωρών για συμφωνία στο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας πριν από τις εκλογές
Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων δηλώνει, παρ’ όλα αυτά, αισιόδοξη για την έκβαση των συνομιλιών
Oι διαφορές παρέμειναν με την κυβέρνηση Trump σχετικά με ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας, αλλά είναι αισιόδοξη ότι τα μέτρα μπορούσε να προωθηθούν πριν από την ημέρα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi την Κυριακή (18/10).
Η Pelosy, δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να ψηφιστεί νομοσχέδιο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αλλά αναγνώρισε ότι θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία εντός 48 ωρών για να συμβεί αυτό.
Και αυτό γιατί τα περιθώρια για τη νομοθέτηση των μέτρων ήδη πιέζουν ασφυκτικά, ενώ ακόμη και η αποστολή των τσεκ των 1.200 δολ. σε οικογένειες που έχουν πληγεί είναι στον αέρα.
«Είμαι αισιόδοξη γιατί έχουμε συζητήσει εξαντλητικά όλα τα θέματα», δήλωσε η Pelosi σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week» του ABC.
Αλλά με, τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin, στη Μέση Ανατολή μέχρι την Τρίτη (20/10).
Ο Trump είπε σε δημοσιογράφους στη Nevada: «Νομίζω ότι ίσως καταφέρουμε να συμφωνήσουμε με τη Nancy. Θα δούμε...».
«Θέλω να δώσω μεγαλύτερη ρευστότητα ό, τι ζητάει. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι συμφωνούν μαζί μου, αλλά νομίζω ότι θα το κάνουν στο τέλος », κατέληξε.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Λευκός Οίκος έριξε στο τραπέζι τη πρόταση το ύψος του πακέτου μέτρων ανακούφισης να διαμορφωθεί στο 1,8 τρισ. δολ. με τους Δημοκρατικούς να διαφωνούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης