Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η διολίσθηση με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η διολίσθηση με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΕΣ: Πτωτικό το άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης με τις ανησυχίες για την εξάπλωση της πανδημίας, να συνεχίζουν να πιέζουν την επενδυτική ψυχολογία. Εμείς έχουμε την καθημερινή μας ενασχόληση με όσα κάνει η Τουρκία και αυτό δημιουργεί μία πρόσθετη πίεση. Απουσιάζουν οι επενδυτές, απουσιάζουν οι insiders και γενικότερα η στάση αναμονής διατηρείται.

Πλησιάζουμε ξανά κρίσιμες στηρίξεις. Άποψη της στήλης είναι ότι οι περισσότερες συστημικές τράπεζες δεν έχουν άλλα περιθώρια πτώσης και αν διασπάσουν τις στηρίξεις ίσως δούμε επιτάχυνση της πτώσης. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα, ενισχύουν κάποιες μετοχές αλλά όχι την αγορά συνολικά.

Στα πρώτα λεπτά ο όγκος στις περισσότερες μετοχές είναι περιορισμένος και οι απώλειες οριακές. Στη Motor Oil είναι υψηλός, αφού με το άνοιγμα έκανε 34 χιλ. τεμάχια. Βγήκαν μικρές αγορές στις προηγούμενες συνεδριάσεις από insider, αλλά θα θέλαμε να δούμε μεγαλύτερες αγορές. Πιέζεται η ΔΕΗ, ενώ οι τράπεζες έχουν οριακή άνοδο.

ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ: Πλην του insider της Μυτιληναίος και λίγες που βγαίνουν στην Τιτάν, η συνολική εικόνα δείχνει πως αγοράζουν οι εταιρείες ίδιες μετοχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις έχουμε αγορές ιδίων μετοχών στις Autohellas, BriQ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Motor Oil, ΟΤΕ, CNL Capital, Μυτιληναίος, ΙΑΣΩ, Πλαστικά Θράκης, Πετρόπουλος κ.α.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θέλουμε αντίδραση μπας και βελτιώσουν λίγο την εικόνα τους. Τα επίπεδα που βρίσκονται είναι κρίσιμα.

ΔΕΗ: Με μικρό όγκο συνεχίζει τη διόρθωσή της. Στα 5,02 ευρώ και στο -1,76%.

JUMΒΟ: Θα βγάλει αντίδραση ή έχει κι άλλο κάτω; Στο ξεκίνημα με ελάχιστο όγκο ενισχύεται.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Σήμερα πρέπει να γίνει γνωστή η μεταβολή λόγω των πακέτων που πουλήθηκαν. Στα 2,10 ευρώ και στο +5,53%.

MLS: Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών , υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των μελών της , ανακοινώνει την άμεση κατάθεση ΑΓΩΓΩΝ αποζημίωσης από μέτοχους/ομολογιούχους μέλη της, κατά της ΜLS, της διοίκησης και των μεγαλομετόχων της καθώς και κατά των Ορκωτών ελεγκτών της.

Η εξέλιξη αυτή κατέστη μονόδρομος για την Ένωσή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αδυναμία της MLS να καταβάλλει το κουπόνι 53.000 ευρώ του ομολόγου ΜΛΣ 01 όσο και της διαφαινόμενης αδυναμίας δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων 2019.

ΕΛΒΕ: Από τις λίγες μετοχές που δεν έχουν κόψει ακόμα την επιστροφή κεφαλαίου και αυτό θα γίνει στις 30/11 και θα είναι ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Λίγο κάτω από το 5% δηλαδή με βάση την τιμή της στο ταμπλό.

ΟΠΑΠ: Λίγο πιο χαμηλά από τις εκτιμήσεις μας το εύρος απόδοσης του ομολόγου. Οι πληροφορίες μας από την αγορά ήταν 2,25-2,75% και τελικά ανακοινώθηκε 2,10-2,50%. Πάντως και 2,5% να κλείσει ή και λίγο χαμηλότερα δεν είναι άσχημη απόδοση για τον Οργανισμό.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ: Το δημοσίευμα του ΒΝ, πιέζει τη μετοχή στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να χάνει 4% και να βρίσκεται στα 3,80 ευρώ. Αναμένεται πάντως ανακοίνωση από την εταιρεία. Η λογιστική κατάσταση πάντως δε μας δείχνει τέτοια εικόνα. Περιμένουμε τις απαντήσεις. 

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Με νέα άνοδο 2,86% και στα 0,36 ευρώ. Χαμηλός ο όγκος στο ξεκίνημα.

ΑΒΑΞ: Συνεχίζει ανοδικά.

ΕΥΔΑΠ: Πλησιάζει καλή στήριξη. Με χαμηλό όγκο στα 6,51 ευρώ και στο +0,15%. Άνοιξε στα 6,48 ευρώ. Η αποτίμηση στα 693 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης