Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί αν το Oruc Reis φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο

Πέτσας: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί αν το Oruc Reis φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο
Απαντάμε με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση στις τουρκικές προκλήσεις είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Με την τοποθέτηση ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειαστεί απάντησε λακωνικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσα στο ερώτημα τι θα κάνουμε αν το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο.
Ήδη πληροφορίες αναφέρουν πως το Oruc Reis βρίσκεται στα 12 ν.μ. από το Καστελόριζο και προσεγγίζει περαιτέρω το ακριτικό νησί.
Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, ο κ.Πέτσας είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση.
Σχολιάζοντας τη στάση της ΕΕ, ο κ.Πέτσας είπε ότι σαφώς θα πρέπει να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη και το θέμα αυτό τέθηκε από τον Πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ ερωτηθείς για το βέτο που θα μπορούσε να θέσει η Ελλάδα, υποστήριξε ότι το βέτο είναι ένα «όπλο» στα χέρια μας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.
«Στην παρούσα φάση είμαστε ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος ερωτηθείς για την αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, είπε ότι οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές δεν θα ισχύσουν για τους ήδη υπηρετούντες, αλλά και για τις αμέσως επόμενες ΕΣΟ, καθώς θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, πιθανότατα έξι μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης