Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κοζάνη ο Τσίπρας: Αδράνεια από την κυβέρνηση, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα – Συνάντηση με δημάρχους

Στην Κοζάνη ο Τσίπρας: Αδράνεια από την κυβέρνηση, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα – Συνάντηση με δημάρχους
Να προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ζήτησε από την κυβέρνηση ο Αλ.Τσίπρας
Για αδράνεια και για τη μη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Κοζάνη κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κοζάνη.
Ο κ.Τσίπρας, ο οποίος είχε συνάντηση με τους πέντε δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η οποία πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού και την απολιγνιτοποίηση ενώ την κατηγόρησε ότι έδειξε αδράνεια και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την πανδημία.
«Το ζήτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε από εδώ και στο εξής αυτήν την πραγματικότητα, καθώς, πρώτιστο ενδιαφέρον μας είναι η δημόσια υγεία.
Είναι η πρώτη περιοχή της χώρας που εισέρχεται στην κατηγορία επικινδυνότητας 4 και η πρώτη περιοχή που υπόκειται σε διαδικασία μερικού lockdown, αλλά lockdown είναι.
Μόνο τα σχολεία λειτουργούν.
Είναι διαδικασία εξάντλησης και της οικονομίας όταν πηγαίνουμε σε μια δεύτερη αναγκαστική παύση εργασιών, ιδιαίτερα σε μια περιοχή η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη εξαιτίας του γεγονότος ότι βρίσκεται σε μία περίοδο μετάβασης, χωρίς σχέδιο, από τον λιγνίτη, που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού και παράγει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ, αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά θα έχουν μια σωρευτική πίεση» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως η περιοχή της Κοζάνης είχε συρροή κρουσμάτων και στην πρώτη φάση της πανδημίας.
Μάλιστα υποστήριξε ότι όπως πληροφορήθηκε, στο τοπικό δημόσιο νοσοκομείο δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική ενίσχυση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κλινών σε ΜΕΘ ή σε προσωπικό.
Όπως υπογράμμισε, σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η καταγραφή των προβλημάτων και η διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπισή τους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας είπε ότι «το μερικό lockdown ήταν το "κερασάκι στην τούρτα" των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή κι έχει φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες», τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης περνάει μία πολύ δύσκολη περίοδο λόγω του κορωνοϊού και της απολιγνιτοποίησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης