Βελόπουλος (Ελληνική Λύση): Ζήτησε να αυτοκτονήσουν κρατικοί αξιωματούχοι που χρεοκόπησαν τη χώρα

Βελόπουλος (Ελληνική Λύση): Ζήτησε να αυτοκτονήσουν κρατικοί αξιωματούχοι που χρεοκόπησαν τη χώρα
Ένταση στη Βουλή για τον πτωχευτικό κώδικα με το "Καλημέρα" της συνεδρίασης
Εκτός εαυτού ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής, ζήτησε να αυτοκτονήσουν όσοι κρατικοί αξιωματούχοι χρεοκόπησαν τη χώρα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας κατά τη διάρκεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το νέο πτωχευτικό κώδικα, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, έκανε αναφορά στην τραγική αυτοκτονία του Δημήτρη Καμπανάρου.
Ωστόσο είπε προακλώντας σφοδρές αντιδράσεις: «θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν κι άλλοι, κάτι υπουργοί και γραμματείς που χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά κανένας δεν αυτόκτονεί στην χώρα αυτή».

Ένταση στη Βουλή για τον πτωχευτικό κώδικα

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πτωχευτικού κώδικα, στην οποία αναμένεται να παρέμβουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Εκ μέρους της κυβέρνησης ο Χρήστος Σταϊκούρας με βελτίωση που επέφερε αποσαφήνισε την απόλυτη προστασία τραπεζικών λογαριασμών με το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ.
"Ξεκαθαρίζεται και το ζήτημα του ακατάσχετου και το ζήτημα του καθαρού εισοδήματος. Παράλληλα, περιλαμβάνονται σειρά βελτιώσεων που προτείνονται από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής",
είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ κι ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε αλλαγές μετά και τις ενστάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου για τις διατάξεις που αφορούν στις μονομερείς αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας.
Ειδικότερα, με βελτίωση που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης, οι αυξήσεις αφορούν μόνον σε συμβόλαια που προβλέπουν μονομερή αναπροσαρμογή.
Με το καλημέρα της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για τις αναφορές του σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής ότι «το ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια και την έριξε στα βράχια».
Άμεση ήταν η απάντηση του Χρήστου Σταϊκούρα πως «όταν κάποιοι νιώθουν άβολα πετούν τη μπάλα στην εξέδρα» και συμπλήρωσε πως δεν μίλησε γενικόλογα πολιτικά, αλλά παραθέτοντας πίνακες με τα οικονομικά στοιχεία των προηγούμενων περιόδων.
Οι αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή προκάλεσαν και την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού που υποστήριξε ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν εκείνος που προειδοποίησε για τον οικονομικό κίνδυνο, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαινε και έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS