Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο η Γαλλία λόγω κορωνοϊού: Επεκτείνεται το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα

Στο κόκκινο η Γαλλία λόγω κορωνοϊού: Επεκτείνεται το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα
Η απαγόρευση κυκλοφορίας που ετέθη λόγω έξαρσης της πανδημίας θα αφορά πλέον συνολικά 46 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή 2 στους 3 Γάλλους
Η γαλλική κυβέρνηση θα επεκτείνει την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 06.00 σε 38 επιπλέον διαμερίσματα λόγω έξαρσης του κορωνοϊού.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε σήμερα 22/10/2020 πως, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, η κυβέρνηση θα επεκτείνει την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21.00 έως τις 06.00 σε 38 επιπλέον διαμερίσματα, αρχής γενομένης από αύριο τα μεσάνυχτα 23/10/2020.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω μέτρο θα αφορά πλέον συνολικά 46 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή 2 στους 3 Γάλλους, και θα περιλαμβάνει και ορισμένα υπερπόντια εδάφη.
Η Γαλλία έχει πληθυσμό περίπου 67 εκατομμυρίων κατοίκων.
«Οι εβδομάδες που θα έλθουν θα είναι δύσκολες», προειδοποίησε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.
Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και σε άλλες 8 μεγάλες πόλεις.

Νομοσχέδιο επιτρέπει μέτρα περιορισμού έως την 1η Απριλίου 2021

Η γαλλική κυβέρνηση επιζητά να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων, της λειτουργίας των καταστημάτων τουλάχιστον έως την 1η Απριλίου 2021 για την καταπολέμηση της Covid-19, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
Οι περιορισμοί αυτοί, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα ή σε ένα μέρος αυτής, θα προσαρμόζονται ανάλογα με την ένταση της επιδημίας.
Έπειτα από ένα πρώτο κύμα που άφησε πίσω του 30.000 νεκρούς την άνοιξη και μια γενικευμένη καραντίνα δύο μηνών, η Γαλλία περνά τώρα ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.
Σήμερα 21.10.2020, 2.168 ασθενείς βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο υψηλότερος αριθμός από τα μέσα Μαΐου 2020.
Συνεπώς, καλύπτεται το 40% των κλινών στις ΜΕΘ λόγω της μεγάλης εισροής ασθενών με COVID-19, είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης .
Συνολικά 33.885 έχουν πεθάνει από τη νόσο από την αρχή της επιδημίας.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα νοσοκομεία στις πόλεις Κλερμόν και Ντιζόν θα τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που σημαίνει ότι αναβάλλουν τις επεμβάσεις που δεν έχουν σχέση με τον κορονοϊό και αναστέλλουν τις διακοπές του προσωπικού. Τα νοσοκομεία στο Παρίσι τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις αρχές Οκτωβρίου, γιατί οι ασθενείς με κορονοϊό αποτελούσαν σχεδόν τους μισούς αρρώστους που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ.
Είκοσι εκατομμύρια Γάλλοι στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις ζουν από το Σάββατο 17.10.2020 σε καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύχτα από τις 21.00 έως τις 06.00.
Το μέτρο ισχύει για τέσσερις εβδομάδες αλλά μπορεί να παραταθεί στις έξι εβδομάδες.
Αρκετοί νέοι νομοί θα συμπεριληφθούν αύριο, Πέμπτη 22.10.2020, στις περιοχές που έχουν τεθεί σε μέγιστο συναγερμό και νέες πόλεις θα εφαρμόσουν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Η Γαλλία είναι σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε με απλό διάταγμα και ισχύει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2020. Η επέκτασή της πέραν του ενός μηνός προϋποθέτει ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Στο νομοσχέδιό της, η κυβέρνηση θέλει να μπορεί να την παρατείνει έως την 16η Φεβρουαρίου 2021, όπως είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης .
Η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, με αφορμή την κρίση της Covid-19, εφαρμόστηκε ήδη από τις 23 Μαρτίου έως τις 10 Ιουλίου 2020.
Αυτή η έκτακτη κατάσταση επιτρέπει, αν κρίνεται αναγκαίο, τον περιορισμό ακόμη και την απαγόρευση των μετακινήσεων ή την εφαρμογή μερικής ή πλήρους καραντίνας του πληθυσμού.
Η Εθνοσυνέλευση θα συνεδριάσει κατ΄εξαίρεση το Σάββατο και την Κυριακή 24-25.10.2020 για να εξετάσει αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο στη συνέχεια θα εξεταστεί από το άλλο σώμα, τη Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης