Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Έχουμε αρκετά όπλα στη φαρέτρα μας μέχρι το lockdown – Δεν είναι μακριά το εμβόλιο

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Έχουμε αρκετά όπλα στη φαρέτρα μας μέχρι το lockdown – Δεν είναι μακριά το εμβόλιο
Αν φοράμε μάσκα, αν προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες και τηρούμε τα μέτρα, θα πάμε καλύτερα είπε ο κ.Κικίλιας
Τη θέση ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά μέτρα στη φαρέτρα μέχρι την εφαρμογή ενός lockdown διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας με αφορμή και τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από αύριο Σάββατο 24/10.
«Τώρα βλέπουμε όσα έγιναν πριν από 14 ημέρες.
Σήμερα είναι η αποτύπωση εκείνων των ημερών.
Πολιτεία  και πολίτες είναι ένα πράγμα.
Οι επιστήμονες, επειδή έχουν όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία, συμβουλεύουν την κυβέρνηση και η κυβέρνηση με τη σειρά της παίρνει τις αποφάσεις, προσμετρώντας όμως και τις ανάγκες της κοινωνίας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια τους επόμενους 3-4 μήνες, μέχρι να βγει το φάρμακο ή το εμβόλιο που δεν είναι μακριά».
«Στις χώρες που κάποιοι βιάστηκαν να πάρουν πολλά μέτρα και στις χώρες που πολιτεία και κοινωνία δεν συμπορεύονται, οδηγήθηκαν σε καταστροφές.
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπακούει ο κόσμος, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι» είπε ο κ.Κικίλιας, αναφέροντας πως η Ελλάδα κατέχει την 101η θέση στην κατάταξη των θανάτων ανά εκατομμύρια κατοίκων.
Όσο για το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί lockdown, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «έχουμε αρκετά όπλα στην φαρέτρα μας ακόμα, μέχρι να εφαρμοστεί lockdown» και υπογράμμισε ότι «υπάρχει ο υγειονομικός χάρτης και ανάλογα με το επίπεδο της κάθε περιφέρειας, αποφασίζουμε ανάλογα μέτρα».
«Βλέποντας τις ευρωπαϊκές - και όχι μόνο - χώρες να εφαρμόζουν η μία μετά την άλλη τοπικά lockdowns, φαίνεται ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας δυσκολεύει τις χώρες στη διαχείρισή του.
Σας διαβεβαιώνω ότι αν φοράμε μάσκα, αν προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες και τηρούμε τα μέτρα, θα πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα» τόνισε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε ότι «τα μέτρα που πήραμε οδήγησαν σε περιορισμό των κρουσμάτων σε σχέση με τις προβλέψεις ειδικών που "έβλεπαν" ότι θα φτάσουμε τα 800 κρούσματα από τα τέλη Αυγούστου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης