Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δεν έχει ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης η Ευρωπαϊκή Πίστη όπως λανθασμένα μεταφέρθηκαν πληροφορίες στο bankingnews

Δεν έχει ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης η Ευρωπαϊκή Πίστη όπως λανθασμένα μεταφέρθηκαν πληροφορίες στο bankingnews
Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα κεφαλαιακής ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Πίστης

Το bankingnews οφείλει μια επανόρθωση σε ότι αφορά στο δημοσίευμα «Αναζητάει κεφάλαια η Ευρωπαϊκή Πίστη με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος».
Οι πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην κατοχή μας ήταν λανθασμένες παρ ότι προήλθαν από στελέχη της Εποπτείας των Ασφαλιστικών Εταιριών της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η ίδια η εταιρία Ευρωπαϊκή Πίστη όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοινώσεις τους τις οποίες έχει ήδη δημοσιεύσει το bankingnews έχουν διαβεβαιώσει επισήμως για την υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια της εισηγμένης Ασφαλιστικής Εταιρίας Ευρωπαϊκή Πίστη και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητούμε.

Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα κεφαλαιακής ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Πίστης.
Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα περιέχει και τα στοιχεία από τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας.
Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Πίστη εξωδίκως μας έχει δηλώσει ότι η υψηλή φερεγγυότητά της προκύπτει και από «τα αδιάσειστα στοιχεία των δημοσιευμένων ισολογισμών της» τα οποία όπως σε όλες τις εταιρίες και τις εισηγμένες όπως η Ευρωπαϊκή Πίστη ελέγχονται από ορκωτό λογιστή.
Δεδομένου ότι δεν τίθεται ζήτημα για την ποιότητα του ελέγχου από τον ορκωτό λογιστή της εταιρίας για την τελευταία οικονομική χρήση ούτε και έχει τεθεί κατά το παρελθόν θεωρούμε ως αληθή τα στοιχεία που μας παραθέτει η εταιρία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης