Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η δικαιοσύνη καλεί διοίκηση και στελέχη της Attica Bank για το δανεισμό των εταιρειών Καλογρίτσα – Μετά το πόρισμα - καταγγελία του Ρουμελιώτη

tags :
Η δικαιοσύνη καλεί διοίκηση και στελέχη της Attica Bank για το δανεισμό των εταιρειών Καλογρίτσα – Μετά το πόρισμα - καταγγελία του Ρουμελιώτη
Η υπόθεση ανακινήθηκε μετά το πόρισμα των νομικών υπηρεσιών της Attica Bank επί προεδρίας Παναγιώτη Ρουμελιώτη
Ο 15ος πταισματοδίκης μετά από εισαγγελική παραγγελία καλεί τη διοίκηση και τα βασικά στελέχη της Attica Bank με επίκεντρο τον δανεισμό στις επιχειρήσεις Καλογρίτσα ύψους 119 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση αυτή ανακινήθηκε μετά το πόρισμα των νομικών υπηρεσιών της Attica Bank επί προεδρίας Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Στο πόρισμα αυτό είχαν διαπιστωθεί συστηματικές παραβάσεις των εσωτερικών διαδικασιών της τράπεζας, καθώς οι επιχειρήσεις Καλογρίτσα με επίκεντρο την εταιρεία «Τοξότης» δεν πληρούσαν τα κριτήρια δανεισμού.
Είναι ενδεικτικό στα πορίσματα που έχουν υπάρξει και από την εσωτερική επιθεώρηση της Attica Bank προέκυπτε ότι χορηγήθηκαν 119 εκατ. ευρώ δάνεια με πραγματική αξία εξασφαλίσεων περίπου 3,3 εκατ. ευρώ.
Κι ενώ τα δάνεια είχαν καταστεί μη εξυπηρετούμενα η Attica Bank συνέχισε να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις Καλογρίτσα, παραβιάζοντας τους τραπεζικούς κανόνες, εξέλιξη που είχε επισημάνει και ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Η Attica Bank υποχρεώθηκε να διενεργήσει πολύ υψηλές προβλέψεις για να καλύψει τη ζημία και εκτιμάται ότι συνολικά η τράπεζα από τις απομειώσεις υπέστη μια ζημία πάνω από 70 εκατ. ευρώ.
Μέχρι τώρα και παρά τα δύο εσωτερικά πορίσματα της Attica Bank που καταλόγιζαν ευθύνες σε συγκεκριμένα στελέχη η τωρινή διοίκηση της τράπεζας δεν έλαβε τις απαραίτητες δυναμικές πρωτοβουλίες ώστε να επέλθει πλήρης εξυγίανση.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η δικαιοσύνη στην υπόθεση χρηματοδότησης των επιχειρήσεων Καλογρίτσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης