Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Με συνοδεία ρωσικών αντιτορπιλικών τα ιρανικά δεξαμενόπλοια στη Μεσόγειο

Με συνοδεία ρωσικών αντιτορπιλικών τα ιρανικά δεξαμενόπλοια στη Μεσόγειο
Το Ρωσικό Ναυτικό συνοδεύει ιρανικά πλοία προς τη Συρία
Από ρωσικά αντιτορπιλικά συνοδεύονται ιρανικά δεξαμενόπλοια καθώς πλέουν στη Μεσόγειο, προκειμένου να αποτρέψουν κάποια ενδεχόμενη αντίδραση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για να ανακόψουν τον πλου τους.
Αυτό αναφέρει το αμερικανικό Ναυτικό Ινστιτούτο το οποίο προσθέτει ότι η συνοδεία από ρωσικά αντιτορπιλικά γίνεται για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το συμβάν το 2019  με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace-1 ανοικτά του Γιβραλτάρ.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/irantankersmed.jpg?itok=sEPqGeXT
Τώρα ένα άλλο ιρανικό δεξαμενόπλοιο το Samah και αφού μπήκε στη Μεσόγειο από το  Σουέζ, απέκτησε συνοδεία δύο ρωσικών πολεμικών πλοίων, με από ότι δείχνουν τα στοιχεία να κατευθύνεται στην Συρία.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/rusnavytartous.jpg?itok=9h6j0-kE
Πρόσφατα υπήρξε μια σημαντική αύξηση στη ρωσική ναυτική κίνηση που παρατηρήθηκε στα ανοικτά της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων πρόσφατων ένοπλων ασκήσεων για να εξασφαλιστεί η «ομαλή διέλευση πολιτικών πλοίων» σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
Η Συρία παραμένει μία από τις λίγες χώρες στις οποίες το Ιράν μπορεί να εκφορτώσει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, δεδομένου ότι η Συρία (όπως η Βενεζουέλα) αντιμετωπίζει τη δική της κρίση καυσίμων λόγω των κυρώσεων, αλλά και της συνεχιζόμενης αμερικανικής κατοχής της επαρχίας Deir Ezzor που βρίσκονται τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας.
Οι πρόσφατα συνοδείες των ρωσικών αντιτορπιλικών σε ιρανικά τάνκερ πιστεύεται ότι βοήθησαν στην εκφόρτωση ιρανικών καυσίμων στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Baniyas στις ακτές της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης