Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Παπαθανάσης: Άκαιρη και υποκριτική η πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα - Πιερρακάκης: Άγονη, στείρα σκόπιμη

Βουλή - Παπαθανάσης: Άκαιρη και υποκριτική η πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα - Πιερρακάκης:  Άγονη, στείρα σκόπιμη
Στο μικροσκόπιο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον πτωχευτικό κώδικα
Για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα,  που υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας και οι 85 βουλευτές της κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
Στο μικροσκόπιο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον πτωχευτικό κώδικα.
Η κυβέρνηση να απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση δυσπιστίας,  καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία και προσπάθεια να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας, ενώ τον κατηγορεί ότι επί διακυβέρνησης του έβαλε ταφόπλακα στο νόμο Κατσέλη και στο προστατευτικό δίχτυ προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Ωστόσο, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντιτείνουν ότι ποτέ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο για νόμο έκτρωμα για τη ρύθμιση οφειλών που νομιμοποιεί την αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων και οδηγεί στη πτώχευση τους πάντες.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου 24/10, ενώ θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής 25/10 μετά από ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.
Στο βήμα ανέβηκε το Σάββατο 24/10  ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Ν. Παπαθανάσης, χαρακτηρίζοντας άκαιρη και υποκριτική την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,  Κυρ. Πιερρακάκης, χαρακτηρίζοντάς την από την πλευρά του «άγονη και στείρα».
Ειδικότερα, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι «την ώρα που η κυβέρνηση μάχεται απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται, με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο, απέναντι στην μονομερή και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, την ώρα που με συγκεκριμένα μέτρα στηρίζεται η ελληνική οικονομία, αυτή τη στιγμή επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά ενός υπουργού που εκφράζει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, με επιτυχία. Είναι λοιπόν μια πρόταση άκαιρη, υποκριτική και γίνεται απλά από το ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει εντυπώσεις».
Ο ίδιος μίλησε «για ευκαιρία που δίνει η πρόταση να παρουσιαστεί το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
Όπως είπε, η ΝΔ είναι αποφασισμένη «να αλλάξει την Ελλάδα, να την κάνει σύγχρονη και επενδυτικά ελκυστική βασιζόμενη στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία», ενώ «κεντρικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα».
Ο κ. Παπαθανάσης μίλησε «για βιομηχανική ανάταση της χώρας με συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση».
Όπως ανέφερε «για πρώτη φορά θέσαμε τη βιομηχανία ως ένα αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας».
Ακόμη, έμφαση έδωσε στους υπερδιπλασιασμούς των ελέγχων στην αγορά σε όλα τα στάδια της διακίνησης αγαθών και στην αναδιάρθρωση του ελεγκτικού μηχανισμού.
Υπογράμμισε πως «ενεργοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να ανατάξουμε την Ελλάδα και να γίνει στρατηγικός επενδυτικός κόμβος.
Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα 2021-2027 ΕΣΠΑ που θα φθάσει στα 72 δις ώστε να οικοδομηθούν γερά θεμέλια για τη χώρα».
Πρόσθεσε ότι «ξεμπλοκάραμε επενδύσεις που ήταν μόνο στα χαρτιά, εγκρίναμε μεγάλες επενδύσεις ύψους 1,8 δις ευρώ ενώ πρόσφατα εκδώσαμε δύο προκηρύξεις του αναπτυξιακού νόμου για να επιταχύνουμε τις επενδύσεις και να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, «το θετικό και αποτελεσματικό έργο της κυβέρνησης αποτυπώνεται στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς δείκτες.
Συνεχίζουμε την δουλειά μας με πείσμα και αποφασιστικότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε υψηλούς στόχους, δεν φοβάται, δεν κάμπτεται και η εντολή του είναι να μην σταθούμε στα λόγια αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις.
Δεν σταματάμε λοιπόν σε ψευτοδιλήμματα ούτε στο φόβο της ρήξης, είμαστε αποφασισμένοι η Ελλάδα να γίνει παράδειγμα μιας νέας εποχής μεταρρυθμίσεων.
Δεν τίθεται θέμα για το που θέλουμε να πάμε. Ξεκινήσαμε και θα φθάσουμε να βάλουμε την πατρίδα εκεί που της αξίζει.
Το υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός και αυτή είναι η εντολή που μας δόθηκε και αυτήν υπηρετούμε».

Πιερρακάκης: Δηλώνω την αμέριστη στήριξη μου στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών

Με τη φράση «δηλώνων την αμέριστη στήριξη μου στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών  και σας καλώ να καταψηφίσετε την πρόταση, έκλεισε την ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη Βουλή.
Ο ίδιος  χαρακτήρισε «άγονη και στείρα» την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών.
Όπως είπε, «την ώρα που η χώρα έχει μια τριπλή πρόκληση, οικονομική, υγειονομική και εθνική και δίνει μάχες, τίθεται το αυτονόητο ερώτημα γιατί αυτή η ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα της αυτό.
Αλλά γιατί τώρα;
Είναι άγονη, στείρα και δείχνει να διακατέχεται από σκοπιμότητα».
Ο ίδιος  υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τον πτωχευτικό κώδικα, τονίζοντας ότι η λύση του Χρήστου Σταϊκούρα είναι «μόνιμη, ξεκάθαρη και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία προστατεύοντας τους οφειλέτες», ενώ συμπλήρωσε πως «είναι υποχρέωση της χώρας να καθιερώσει ένα σταθερό σύστημα. Η λέξη μονιμότητα είναι η λέξη κλειδί».
Ακόμη, ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για «ευκαιρία που δίνεται με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση-αποτίμηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και να δούμε που βρισκόμαστε τώρα».
Κατά τον ίδιο, «η χώρα σε ένα χρόνο σκαρφάλωσε 7 θέσεις σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αυτό είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της σημερινής κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, «η πανδημία του κορωνοϊού ήταν ο ψηφιακός επιταχυντής του κράτους.
Στο gov.gr είναι πλέον καθημερινές υπηρεσίες, όπως το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, η συνταγή γιατρού που έρχεται στο κινητό, οι αποζημιώσεις του ΕΟΠΠΥ, όλα αυτά θα ενταθούν.
Μέσα στο επόμενο διάστημα θα περάσουμε 1000 υπηρεσίες, και στην ψηφιοποίηση θα μπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Έγιναν πολλά, θα γίνουν ακόμα περισσότερα».
Ο κ. Πιερρακάκης κατέληξε λέγοντας πως «ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι το άνοιγμα της χώρας προς στο μέλλον.
Βήμα-βήμα, με συγκεκριμένες αποτελεσματικές ενέργειες αλλάζει η εικόνα.
Το ψηφιακό κράτος είναι η σχέση που αξίζει στον πολίτη.
Η ψηφιακή οπισθοδρόμηση είναι ένα λάθος που πρέπει να αντικατασταθεί και θα αντικατασταθεί, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να πάμε τη χώρα μπροστά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης