Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποχώρησε το ΜέΡΑ25 από τη Βουλή – Βαρουφάκης: Κοκορομαχία που σκεπάζει το έγκλημα του πτωχευτικού

Αποχώρησε το ΜέΡΑ25 από τη Βουλή – Βαρουφάκης: Κοκορομαχία που σκεπάζει το έγκλημα του πτωχευτικού
Ο πτωχευτικός νόμος ουσιαστικά βάζει στη μέγγενη της ιδιωτικής χρεοδουλοπαροικίας το 81% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης
Στους λόγους αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ 25 από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια αναφέρθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με δήλωσή του, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

Η δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 έχει ως ακολούθως:

«Το 1980 και το 2000 πάρα πολλοί αναρωτιόντουσαν ‘γιατί μας βάζουν στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, στο ευρώ;
Τι έχει να προσφέρει η Ελλάδα; Τι παράγει η Ελλάδα;'. Η απάντηση είναι ότι είχαμε πάρα πολύ χαμηλό ιδιωτικό χρέος και μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης.
Οι άνθρωποι μπορεί να έβγαζαν λίγα χρήματα αλλά είχαν το σπίτι τους και δεν χρώσταγαν. Αυτό είναι ένα όνειρο για Γερμανούς, Γάλλους, ξένους τραπεζίτες.
Σήμερα φαίνεται ήρθε η ώρα να πάρουν αυτές τις περιουσίες.
Ο πτωχευτικός νόμος ουσιαστικά βάζει στη μέγγενη της ιδιωτικής χρεοδουλοπαροικίας το 81% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, όλων των επιχειρήσεων για την ακρίβεια, και 600.000 οικογένειες.
Εμείς το ΜέΡΑ25, δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτό κάνουν εκεί μέσα, αυτή τη στιγμή στην ολομέλεια, μια απίστευτη κοκορομαχία, που μιλάνε επί παντός του επιστητού, για να μην μιλήσουν γι΄αυτό.
Γι΄αυτό το έγκλημα που επιτελείται εναντίον των Ελληνίδων και των Ελλήνων.
Εμείς σηκώνουμε το θέμα του πτωχευτικού.
Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτή την κοκορομαχία που το σκεπάζει».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης