Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο πλευρό του Erdogan ο Πακιστανός πρωθυπουργός: Ο Macron επιτίθεται στο Ισλάμ

Στο πλευρό του Erdogan ο Πακιστανός πρωθυπουργός: Ο Macron επιτίθεται στο Ισλάμ
Είναι ατυχές που ο Macron επέλεξε να ενθαρρύνει την ισλαμοφοβία με επίθεση στο Ισλάμ, σημείωσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός

Σε βοήθεια της Τουρκίας και του Erdogan έσπευσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan παραδοσιακός σύμμαχος της Άγκυρας.
Κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron ότι «επιτέθηκε στο Ισλάμ», αφού ο Ευρωπαίος ηγέτης επέκρινε νωρίτερα τους Ισλαμιστές και υπερασπίστηκε τη δημοσίευση γελοιογραφιών που απεικονίζουν τον Προφήτη Μωάμεθ.
Τα σχόλια του Khan ακολουθούν τις δηλώσεις που έκανε ο Macron την περασμένη εβδομάδα αφού ένας Γάλλος δάσκαλος δολοφονήθηκε κοντά στο Παρίσι αφού είχε δείξει  σχέδια του Προφήτη κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την Ελευθερία του Λόγου.
«Αυτή είναι μια εποχή που ο πρόεδρος Macron θα μπορούσε  να αρνηθεί χώρο σε εξτρεμιστές αντί να δημιουργήσει περαιτέρω πόλωση και περιθωριοποίηση που οδηγεί αναπόφευκτα σε ριζοσπαστικοποίηση», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Khan.
«Είναι ατυχές που επέλεξε να ενθαρρύνει την ισλαμοφοβία με επίθεση στο Ισλάμ παρά στους τρομοκράτες που ασκούν βία, είτε είναι μουσουλμάνοι, λευκοί υπερασπιστές ή ναζί ιδεολόγοι», πρόσθεσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης