Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παράταση για τις προσφορές έως 30/10 για το Galaxy της Alpha bank ζήτησε η Pimco – Οι 2+1 προσφορές που θα υποβληθούν

Παράταση για τις προσφορές έως 30/10 για το Galaxy της Alpha bank ζήτησε η Pimco – Οι 2+1 προσφορές που θα υποβληθούν
Οι ενδιαφερόμενοι είναι τρεις ή κατά το ορθότερο 2+1 ενώ με βάση ισχυρές ενδείξεις το τίμημα για Galaxy και Cepal εκτιμάται σε 300 εκατ ή εύρος 280 με 330 εκατ ευρώ
Ενώ αναμενόταν να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την Alpha bank και το πρόγραμμα τιτλοποίησης 10,6 δισεκ. Galaxy και πώληση της Cepal της εταιρίας διαχείρισης NPEs στις 23 Οκτωβρίου η Pimco ένας εκ των 3 ενδιαφερομένων ζήτησε παράταση στην διαδικασία για μια εβδομάδα έως τις 30 Οκτωβρίου 2020.
Η παράταση έχει γίνει αποδεκτή, οπότε οι προσφορές για το πρόγραμμα Galaxy θα υποβληθούν στις 30 Οκτωβρίου.
Υπάρχει πιθανότητα νέας παράτασης;
Θεωρητικά υπάρχει και αυτό αποδίδεται στα αιτήματα των ενδιαφερομένων μνηστήρων στην διαδικασία.
Οι ενδιαφερόμενοι είναι τρεις ή κατά το ορθότερο 2+1 ενώ με βάση ισχυρές ενδείξεις το τίμημα για Galaxy και Cepal εκτιμάται σε 300 εκατ ή εύρος 280 με 330 εκατ ευρώ.

Οι τρεις ενδιαφερόμενοι

Η Pimco που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες, η Davidson Kempner αμερικανικό fund που έχει συμβούλους την Blackrock και την UBS και η Cerverd Credit Management η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ιταλία.
Η Credito Fondiario ο τρίτος μεγαλύτερος διαχειριστής NPLs στην Ιταλία που προήλθε από την συνεργασία της Tages Group με την Elliot δεν θα κατέλθει στην διαδικασία, έχει αποσυρθεί επί της ουσίας.
Η Alpha bank θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα προσδιορίσει την short list που θα αποτελείται από τους δύο από τους τρεις ενδιαφερόμενους.
Η διαδικασία λογικά θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης