Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Ρεκόρ κρουσμάτων, αυξάνονται εισαγωγές και θάνατοι τα τελευταία 24ωρα

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Ρεκόρ κρουσμάτων, αυξάνονται εισαγωγές και θάνατοι τα τελευταία 24ωρα
Σκέψεις να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εθνικό επίπεδο
Με ανεξέλεγκτο ρυθμό εξαπλώνεται το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου τα τελευταία 24ωρα αναφέρεται ρεκόρ κρουσμάτων και αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία και θανάτων.
Είναι χαρακτηριστικό πως το Σάββατο 24/10 αναφέρθηκαν 79.852 κρούσματα, αριθμός πολύ κοντά στο ημερήσιο ρεκόρ των 84.244 τη στιγμή που και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία φτάνουν σε υψηλό δύο μηνών.
Παράλληλα άνοδο καταγράφει και ο αριθμός των θανάτων, οι οποίοι φτάνουν στα 225.230.
Τουλάχιστον 29 Πολιτείες ανέφεραν αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων – συνολικά ανέρχονται σε 8,636 εκατομμύρια -, ανάμεσα τους και οι 5 κρίσιμες για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου Πολιτείες, Οχάιο, Μίτσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν.
Το περασμένο Σάββατο καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων αλλά και αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, τη στιγμή που σε πολλές Πολιτείες τα νοσοκομεία δεν μπορούν να διαχειριστούν τον αυξημένο όγκο ασθενών.
Παράλληλα, στο Ελ Πάσο του Τέξας οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ στην ευρύτερη περιοχή έκλεισαν για 14 ημέρες τα πάρκα και οι δραστηριότητες αναψυχής.
Εν τω μεταξύ, υπάρχουν σκέψεις να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν το β’ κύμα της επιδημίας ενόψει μάλιστα και των πιο ψυχρών μηνών του χειμώνα.
Σε πρόσφατη έκθεση του το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον είχε αναφέρει πως αν φόραγε μάσκα το 95% των Αμερικάνων, θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί περισσότεροι από 100.000 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης