Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στο πετρέλαιο, ανησυχία για τη ζήτηση - Το αργό -2,6% στα 38,8 δολ. - Το brent -2,4% στα 41,08 δολ.

Πτώση στο πετρέλαιο, ανησυχία για τη ζήτηση - Το αργό -2,6% στα 38,8 δολ. - Το brent -2,4% στα 41,08 δολ.
Η επέλαση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού προκαλεί ανησυχίες για τη ζήτηση, καθώς οι μεγάλες οικονομίες επαναφέρουν σταδιακά το lockdown
Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενισχύει την ανησυχία για τη ζήτηση.
Παράλληλα, η προοπτική αυξημένης προσφοράς αποτελεί πλήγμα για το κλίμα στην αγορά πετρελαίου.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 2,6% στα 38,8 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει απώλειες 2,4% στα 41,08 δολ. το βαρελι.
Tην προηγούμενη εβδομάδα η πτώση για το αργό ανήλθε στο -2,5% και για το brent στο -2,5%.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού  ενώ στη Γαλλία τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 50 χιλ.
Η επέλαση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού προκαλεί ανησυχίες για τη ζήτηση, καθώς οι μεγάλες οικονομίες επαναφέρουν σταδιακά το lockdown.
Στο μέτωπο της προσφοράς, η National Oil Corp της Λιβύης ανακοίνωσε ότι παραγωγή θα έφτανε το 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα σε τέσσερις εβδομάδες, αύξηση μεγαλύτερη από ό, τι είχαν προβλέψει πολλοί αναλυτές, όπως μεταδίδει το Reuters.,
«Τα νέα βαρέλια πετρελαίου της Λιβύης έρχονται σε μια στιγμή που η αγορά αργού πετρελαίου είναι απογοητευμένη από τον OPEC+, σχολιάζει  ο Avtar Sandu, ανώτερος διευθυντής εμπορευμάτων στο Phillip Futures στη Σιγκαπούρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης