Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Κρεμλίνου κατά Biden (ΗΠΑ): Προσπαθεί να εμπνεύσει το μίσος προς τη Ρωσία

Πυρά Κρεμλίνου κατά Biden (ΗΠΑ): Προσπαθεί να εμπνεύσει το μίσος προς τη Ρωσία
Οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσιγκτον βρίσκονται από το 2014 στη χειρότερη φάση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
Η Μόσχα αρνείται τους ισχυρισμούς του Joe Biden περί ρωσικής απειλής όπως ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του ο Ρώσος εκπρόσωπος της προεδρίας, Dmitry Peskov, σύμφωνα με το Reuters.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αυτή η «απειλή» δεν υφίσταται και είναι απλώς μια προσπάθεια να εμπνεύσει το μίσος προς τη Ρωσία.
«Αυτό είναι απολύτως αναληθές, διαφωνούμε απόλυτα με αυτό. Μπορούμε να λυπηθούμε μόνο για το γεγονός ότι έτσι προωθείται το απόλυτο μίσος για τη Ρωσική Ομοσπονδία καθώς η χώρα μας απεικονίζεται ως εχθρός. Αυτό δεν είναι αλήθεια» δήλωσε ο Peskov.

Biden: H Ρωσία αποτελεί «τη μεγαλύτερη απειλή» για την ασφάλεια των ΗΠΑ

Οι δηλώσεις του Biden έγιναν στο CBS όπου σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως θεωρεί τη Ρωσία ως «τη μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική αυτή τη στιγμή» όσον αφορά την ασφάλεια των ΗΠΑ και τις συμμαχίες της χώρας.
Κατά το τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ, στο πλαίσιο των αμερικανικών εκλογών, ο Trump ισχυρίστηκε ότι ο Biden είχε λάβει 3,5 εκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία μέσω του Ρώσου Προέδρου,Putin.
Από την πλευρά του, ο Biden απέρριψε τους ισχυρισμούς του Trump τονίζοντας ότι δεν έχει πάρει ούτε μια «δεκάρα» από τη Ρωσία και ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα δεν επιθυμεί μια ενδεχόμενη νίκη του στις εκλογές.
Ο Putin αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Trump ότι η Ρωσία φέρεται να χρηματοδότησε τον Biden.
«Κανένα σχόλιο» δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης την Κυριακή, όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Στον πάγο οι σχέσεις Ρωσίας ΗΠΑ

Πάντως, σχεδόν κανένας στη ρωσική ηγεσία δεν αναμένει μια θεμελιώδη αλλαγή στη σχέση Ρωσίας - Αμερικής στο προσεχές μέλλον.
Οι προοπτικές είναι δυσοίωνες.
Η τρέχουσα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών παρουσιάζεται ως συστημική, και οι αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία θεωρούνται αιώνιες.
Η κόντρα Μόσχας - Ουάσιγκτον, φαίνεται ότι συνδέεται με τις διαδικασίες αναδιανομής εξουσίας που αλλάζουν την παγκόσμια τάξη, και την θέση κάθε χώρας και τον ρόλο της εντός αυτής της τάξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης