Τελευταία Νέα
Διεθνή

AP: Η Bayer καταβάλει έως και 4 δις δολάρια για την εξαγορά της Asklepios BioPharmaceutical (ΗΠΑ)

AP: Η Bayer καταβάλει έως και 4 δις δολάρια για την εξαγορά της Asklepios BioPharmaceutical (ΗΠΑ)
Η Bayer δήλωσε ότι θα έχει τα πλήρη δικαιώματα στην πλατφόρμα γονιδιακής θεραπείας της AskBio - Το deal αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2020
Η Bayer ανακοίνωσε τη Δευτέρα 26/10/2020 ότι πρόκειται να εξαγοράσει έναντι του ποσού των 4 δις δολαρίων την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, Asklepios BioPharmaceutical, προκειμένου ο γερμανικός όμιλος να ενισχύσει τον βραχίονά του στην κατασκευή φαρμάκων, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει από τα αποτελέσματα της εξαγοράς της Monsanto, σύμφωνα με την Associated Press.
Η Bayer θα καταβάλλεο τώρα 2 δισ. δολάρια, ενώ άλλα 2 δισ. θα πληρωθούν με την εκπλήρωση μελλοντικών στόχων.
Η επένδυση αφορά σε μια πρωτοπόρα θεραπεία γονιδίων, με βάση την οποία ένα λειτουργικό γονίδιο εισάγεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις μιας ασθένειας που προκαλείται από ένα γονίδιο το οποίο είτε λείπει είτε είναι ελαττωματικό.
Το deal αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο του 2020.
Πρόκειται πάντως για την μεγαλύτερη εξαγορά της γερμανικής εταιρείας στον φαρμακευτικό κλάδο από το 2006, όταν είχε εξαγοράσει τη γερμανική ανταγωνίστριά της, Schering.
Η κίνηση αποτελεί επίσης μια προσπάθεια αντιμετώπισης σειράς προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζει η εταιρεία που ανακάλυψε την ασπιρίνη, μετά την εξαγορά της Monsanto, το 2018.
Η συμφωνία των 63 δισ. με την Monsanto είχε ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης πηγής εσόδων για την εταιρεία, ωστόσο τελικώς έριξε την εταιρεία σε μια σειρά δικαστικών αγώνων, σχετικά με τον εάν το παρασιτοκτόνο Roundup προκαλεί καρκίνο - γεγονός που οδήγησε σε βύθιση τη μετοχή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης