Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Η κόντρα Macron - Erdogan και η στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Süddeutsche Zeitung: Η κόντρα Macron - Erdogan και η στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα
Μακρύς ο κατάλογος των αντιπαραθέσεων ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα
Στην κόντρα Macron - Erdogan αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τη στήριξη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα.
«Μακρύς ο κατάλογος των αντιπαραθέσεων ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα.
Μεταξύ άλλων ο Macron, στη διαμάχη για το δίκαιο της θάλασσας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, από τη μία πλευρά, και την Τουρκία, από την άλλη πλευρά, έστειλε επιπλέον πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο σε μία συμβολική χειρονομία στήριξης της Ελλάδας και φάνηκε ανοιχτός στην επιβολή νέων κυρώσεων προς την Τουρκία.
Επιπλέον η Γαλλία επέκρινε σε υψηλούς τόνους την εμπλοκή της Τουρκίας στη διαμάχη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Για το ίδιο θέμα η Tageszeitung (TAZ), σε ανταπόκριση από το Παρίσι, παρατηρεί ότι ο Erdogan "ρίχνει λάδι στη φωτιά σε μία συνεχώς αυξανόμενη ένταση στη Μεσόγειο, ανάμεσα στο Παρίσι και στην Άγκυρα.
Στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση για το φυσικό αέριο η Γαλλία τάχθηκε με σαφήνεια κατά των τουρκικών αξιώσεων.
Αντίθετες θέσεις έχουν οι δύο χώρες και στην κρίση της Λιβύης, καθώς και στην ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Η διαμάχη για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ προσφέρει στον Ερντογάν το πρόσχημα για να αναζητήσει την αλληλεγγύη άλλων μουσουλμανικών χωρών, εις βάρος της Γαλλίας".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης