Διεθνή

Maduro (Βενεζουέλα): Φτιάξαμε φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό, χωρίς παρενέργειες

Maduro (Βενεζουέλα): Φτιάξαμε φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό, χωρίς παρενέργειες
Ο Maduro τόνισε πως το συγκεκριμένο φάρμακο θα παρουσιαστεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση
Την ανακάλυψη ενός αντιικού φαρμάκου που είναι ικανό να κερδίσει τον κορονοϊό, χωρίς την παρουσίαση παρενεργειών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Maduro.
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε πως η χώρα του έχει σχεδιάσει ένα «πολύ αποτελεσματικό αντιικό φάρμακο» που είναι ικανό να νικήσει τον κορωνοϊό και μάλιστα, χωρίς παρενέργειες.
Παράλληλα, ο Maduro τόνισε πως το συγκεκριμένο φάρμακο θα παρουσιαστεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση.
«Θέλω να πω ότι η Βενεζουέλα έχει αναπτύξει ένα φάρμακο που εξουδετερώνει 100% τον κορωνοϊό», επεσήμανε ο Maduro χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιικό».
Σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας της Βενεζουέλας (IVIC), το οποίο εργάζεται για τη θεραπεία του ιού τους τελευταίους έξι μήνες, σημείωσε.
Το φάρμακο έχει ως βάση ένα μόριο που ονομάζεται TR-10, το οποίο απομονώθηκε και, όταν βρέθηκε ενάντια στον ιό, απέδειξε την απόλυτη αποτελεσματικότητά του, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Μιλώντας για την πιθανή ανακάλυψη της χώρας του που θα συμβάλλει στη θεραπεία της COVID-19, ο Maduro τόνισε ότι η Βενεζουέλα προσβλέπει «να προσφέρει αυτή τη θεραπεία στον κόσμο», συγχαίροντας το Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας της Βενεζουέλας (ΙΕΕΒ) για «αυτή τη μεγάλη συμβολή στην ανθρωπότητα».
Οι ερευνητές του ΙΕΕΒ ισχυρίζονται ότι το νέο φάρμακο είναι απολύτως ασφαλές, αφού «δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα του οργανισμού» και δεν προκαλεί παρενέργειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης