Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία καταδικάζει τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Paty με καθυστέρηση 10 ημερών

Η Τουρκία καταδικάζει τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Paty με καθυστέρηση 10 ημερών
«Καταδικάζουμε σθεναρά τη θηριώδη δολοφονία του Samuel Paty» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιbrahim Kalίn
Ύστερα από δέκα ημέρες η Τουρκία καταδίκασε σήμερα (26/10) τη «θηριώδη δολοφονία» του καθηγητή Samuel Paty, ο οποίος αποκεφαλίστηκε σε μια τζιχαντιστική επίθεση επειδή παρουσίασε στην τάξη του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, αφότου κατηγορήθηκε ότι δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το περιστατικό.
«Καταδικάζουμε σθεναρά τη θηριώδη δολοφονία του Samuel Paty και απορρίπτουμε αυτή τη βαρβαρότητα.
Αυτή η δολοφονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιbrahim Kalίn.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian στάθηκε στην απουσία καταδίκης της δολοφονίας εκ μέρους της Άγκυρας, ενώ κατήγγειλε «προπαγάνδα μίσους και συκοφαντιών» εναντίον της χώρας του.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, «στην απουσία κάθε επίσημης αναφοράς καταδίκης ή αλληλεγγύης εκ μέρους των τουρκικών αρχών μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Conflans Sainte-Honorine, προσετέθησαν εδώ και λίγες ημέρες προπαγάνδα μίσους και συκοφαντιών εναντίον της Γαλλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης