Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Οι ύβρεις Erdogan δείχνουν ότι η Τουρκία απομακρύνεται περισσότερο από την ΕΕ

Kurz (Αυστρία): Οι ύβρεις Erdogan δείχνουν ότι η Τουρκία απομακρύνεται περισσότερο από την ΕΕ
Κύμα συμπαράστασης από τους ηγέτες της Ευρώπης στον Γάλλο Πρόεδρο Macron που τις τελευταίες ημέρες εμπλέκεται σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Τούρκο ομόλογό του Erdogan
Τις προκλητικές τοποθετήσεις του Τούρκου Προέδρου Edogan κατά του Προέδρου της Γαλλίας Macron, καταδικάζει, με κάθε σαφήνεια, σε σημερινές δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Kurz.
"Αυτές οι ύβρεις δείχνουν ξανά ότι η Τουρκία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες", έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Αυστριακός καγκελάριος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την "πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τη Γαλλία".

Erdogan: Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει «την εκστρατεία μίσους Macron» εναντίον των μουσουλμάνων

Ο Tούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan κάλεσε σήμερα 26/10 τους Eυρωπαίους αξιωματούχους να βάλουν ένα τέλος σ' αυτό που περιέγραψε ως «εκστρατεία μίσους» έναντι των μουσουλμάνων, η οποία «κατευθύνεται» από τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron.
«Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οφείλουν να πουν 'στοπ' στην εκστρατεία μίσους που κατευθύνεται από τον Macron», δήλωσε ο Erdogan στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.
Ο Erdogan δήλωσε το Σάββατο πως ο Macron έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και αμφισβήτησε την «ψυχική υγεία» του προέδρου της Γαλλίας.
Παρόμοια σχόλια έκανε και χθες, Κυριακή, καθώς και κατά τη σημερινή ομιλία του στην Άγκυρα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης