Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) σε Lavrov (Ρωσία): Άμεσος τερματισμός της τουρκικής επιθετικότητας - Δίκαιη λύση του Κυπριακού

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) σε Lavrov (Ρωσία): Άμεσος τερματισμός της τουρκικής επιθετικότητας - Δίκαιη λύση του Κυπριακού
Στο επικεντρο της συνάντησης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και το ζήτημα του Κυπριακού
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας, Αλέξη Τσίπρα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Lavrov με τον οποίο συνομίλησαν για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων κατά τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τις προοπτικές τους την επόμενη περίοδο.
Κατά τη συνάντηση της 26ης Οκτωβρίου 2020 συζήτησαν επίσης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει ο τερματισμός της τουρκικής επιθετικότητας για την προώθηση των διερευνητικών και την επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ με αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων και κατάργηση των εγγυήσεων.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τη Ρωσία για τις σταθερές θέσεις της στο Κυπριακό.

Μητσοτάκης σε Lavrov : Η Τουρκία σε ρόλο ταραξία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα

Νωρίτερα, για τη δράση της Τουρκίας, που «σε ρόλο ταραξία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα, ναρκοθετώντας την ειρήνη σε πολλά ευαίσθητα σημεία του χάρτη» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης