Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η μαφία υποκινεί βίαιες συγκρούσεις κατά του lockdown στην Ιταλία

Politico: Η μαφία υποκινεί βίαιες συγκρούσεις κατά του lockdown στην Ιταλία
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η μαφία σχεδίασε και σκηνοθέτησε διαδηλώσεις στη Νάπολη που κατέληξαν σε βία και επιθέσεις κατά της αστυνομίας
Η ιταλική μαφία κάνει ό, τι μπορεί για να αποτρέψει την οικονομική της  βλάβη εξαιτίας του κορωνοϊού - συμπεριλαμβανομένης της ενορχηστρωμένης βίας σε διαδηλώσεις κατά του lockdown σύμφωνα με το Politico.
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η μαφία σχεδίασε και σκηνοθέτησε διαδηλώσεις στη Νάπολη που κατέληξαν σε βία και επιθέσεις κατά της αστυνομίας την Παρασκευή 24/10/2020.
Παρόμοιες διαμαρτυρίες έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, με τους ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων να εκφράζουν ανησυχίες ότι αυστηρότερα μέτρα, τα οποία εισήγαγε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού στη χώρα, θα καταστρέψουν τις επιχειρήσεις τους.
Ενώ η οικονομική αναταραχή που προκλήθηκε από την κρίση έχει προσφέρει ευκαιρίες στη μαφία να ανακτήσει τις πληγείσες επιχειρήσεις, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και οι περιορισμοί τύπου lockdown είναι μια κακή είδηση για εκείνη, επειδή οι αυξημένοι έλεγχοι της αστυνομίας περιορίζουν την ελευθερία κινήσεων. 
Η αστυνομία εκτιμά ότι με το lockdown της νυχτερινής ζωής στην Ιταλία, τα έσοδα από τα ναρκωτικά της μαφίας της Camorra θα πληγούν έως και το 60%
Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte ανακοίνωσε περαιτέρω αυστηρότερη λήψη μέτρων, συμπεριλαμβανομένης μιας διακοπής κυκλοφορίας στις 18:00 για μπαρ και εστιατόρια που εξυπηρετούν πελάτες.
Η Καμπανία, το Λάτσιο και η Λομβαρδία - οι τρεις περιοχές με τις περισσότερες περιπτώσεις κορωνοϊού στην Ιταλία - έχουν υιοθετήσει μια νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν τον ρυθμό μετάδοσης.
Σε διαμαρτυρία στη Νάπολη την Παρασκευή 24/10/2020, η αστυνομία εντόπισε γνωστά μέλη τεσσάρων οικογενειών μαφίας Καμόρα που πιστεύεται ότι κατευθύνουν τη βία.
Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στην αστυνομία, καθώς επιτέθηκαν σε αξιωματικούς μέσα στα αυτοκίνητά τους και καταστρέφοντας τα οχήματα με κλαμπ.
Πολλοί δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση.
Ο Vincenzo de Luca, ο περιφερειακός κυβερνήτης, χαρακτήρισε τα γεγονότα ως «ανταρτοπόλεμο»
Ο επικεφαλής εισαγγελέας κατά της μαφίας, Federico Cafiero De Raho, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Il Mattin ότι «200 σκούτερ τους ακολούθησαν και μετά από ένα συμφωνημένο σήμα, εξαπέλυσαν επίθεση στις αρχές».
«Η βία ήταν ενός επιπέδου έντασης που δεν αποτελεί δείγμα συμπεριφοράς των ιδιοκτητών εστιατορίων, ούτε των επιχειρήσεων ούτε των εργαζομένων», είπε, προσθέτοντας ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές ενώθηκαν από μέλη της ακροδεξιάς και αναρχικούς.
"Αυτό που συνέβη αντιπροσωπεύει μια πραγματική, απτή επίθεση στο κράτος." 
Ο Giuseppe Antoci, πρόεδρος του Fondazione Caponnetto, ενός ερευνητικού κέντρου κατά της μαφίας, δήλωσε ότι οι συμμορίες αντιτίθενται στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας  διότι οι αυξημένοι έλεγχοι και το κλείσιμο της αστυνομίας επηρεάζουν την ικανότητά τους να απαιτούν πληρωμές εκβιασμού και οδηγούν σε μειωμένα έσοδα από πωλήσεις ναρκωτικών.
«Καταστράφηκαν από το πρώτο lockdown», είπε.
Οι μαφιόζοι χρησιμοποιούν επίσης τις διαμαρτυρίες για να προκαλέσουν θυμό μια γενική δυσπιστία στο κράτος, είπε.
«Τους ταιριάζει για να δημιουργήσουν ένα κλίμα σύγκρουσης μεταξύ ανθρώπων και κράτους.
Δείχνουν ότι το κράτος δεν είναι εκεί για εσάς και προσφέρουν για να σας βοηθήσουν.
Με αυτόν τον τρόπο διευρύνουν το δίκτυο των συμμάχων τους. "

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης