Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ύφεση 2,4% το 2020 στην Υποσαχάρια Αφρική, ρεκόρ υποβαθμίσεων στις αξιολογήσεις

Fitch: Ύφεση 2,4% το 2020 στην Υποσαχάρια Αφρική, ρεκόρ υποβαθμίσεων στις αξιολογήσεις
Ύφεση 2,4% στην Υποσαχάρια Αφρική αναμένει φέτος η Fitch Ratings
Συρρίκνωση της τάξεως του 2,4% αναμένει φέτος για το ΑΕΠ της Υποσαχάριας Αφρικής η Fitch Ratings, «βλέποντας» την ανάκαμψη στο 4% και 5% το 2021 και 2022, αντίστοιχα.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σχολιάζει πως η ύφεση θα είναι ηπιότερη σε σύγκριση με άλλες περιοχές, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μια απότομη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας σε σχέση με τη μέση ανάπτυξη 3,8% την περίοδο 2015-2019.
Τα ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊού και τα μέτρα περιορισμού ήταν πιο περιορισμένα στην περιοχή από άλλα μέρη του κόσμου, αλλά οι έμμεσες επιπτώσεις στις οικονομίες μέσω των μειωμένων τιμών εμπορευμάτων, του τουρισμού και οι αυστηρότερες συνθήκες χρηματοδότησης, έχουν προκαλέσει πλήγμα στην ανάπτυξη.
Το 2020, η Fitch υποβάθμισε επτά από τις 19 χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, ενώ επτά χώρες επί του παρόντος έχουν αρνητικό outlook.
Μόνο η Ακτή Ελεφαντοστού βρίσκεται σε θετικό οutlook, ενώ πέντε χώρες βαθμολογούνται κάτω από «B-».
Το μέσο δημόσιο χρέος τη περιοχής στα τέλη του 2019, ανερχόταν σε 56,5% του ΑΕΠ, ήταν σχεδόν 20% υψηλότερο από ό, ι πριν από πέντε χρόνια και ο οίκος αναμένει περαιτέρω αύξηση στο 72,8% έως το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης