Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρούσματα κορωνοϊού στον ΟΗΕ – Ακυρώθηκαν όλες οι σύνοδοι για σήμερα 27/10

Κρούσματα κορωνοϊού στον ΟΗΕ – Ακυρώθηκαν όλες οι σύνοδοι για σήμερα 27/10
Κρούσματα κορωνοϊού στον ΟΗΕ
Ματαιώθηκαν όλες οι σύνοδοι που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα με φυσική παρουσία στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, μετά τη διάγνωση πέντε κρουσμάτων νέου κορωνοϊού σε διπλωματική αποστολή κράτους μέλους, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.
«Η σύσταση της ιατρικής υπηρεσίας ήταν να ακυρωθούν οι σύνοδοι με φυσική παρουσία στην έδρα του ΟΗΕ, εν αναμονή της ιχνηλάτησης των επαφών» που είχαν οι προσβληθέντες από τον νέο κορωνοϊό, αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη χθες 26/10 το βράδυ στα 193 μέλη του ΟΗΕ από τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης Volkan Bozkır.
Καμία διευκρίνιση δεν έγινε σχετικά με το σε ποια διπλωματική αποστολή εντοπίστηκαν τα κρούσματα νέου κορωνοϊού.
Είναι η πρώτη φορά που ο ΟΗΕ λαμβάνει ένα τέτοιο μέτρο από το καλοκαίρι που ξανάρχισε να πραγματοποιεί συνόδους με φυσική παρουσία στην έδρα του στη Νέα Υόρκη σε εναλλαγή με διαδικτυακές συνόδους, οι οποίες παραμένουν οι περισσότερες σε καθημερινή βάση λόγω της COVID-19.
Χθες 26/10, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πραγματοποίησε σύνοδο με αφορμή την 75η επέτειο από την ίδρυση του θεσμού το 1945.
Η σύνοδος αυτή έγινε κυρίως διαδικτυακά με μαγνητοσκοπημένα βίντεο από ηγέτες των χωρών μελών του, την εισαγωγή στα οποία έκανε προφορικά ένα μέλος από την κάθε χώρα, το οποίο παρίστατο στην μεγάλη αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.
Κατά την έναρξη της συνόδου, ο Volkan Bozkır και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres εκφώνησαν ομιλία από το βήμα του οργανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης