Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Από το 2022 οι μαζικοί εμβολιασμοί για τον Covid-19 στη Ευρώπη

Κομισιόν: Από το 2022 οι μαζικοί εμβολιασμοί για τον Covid-19 στη Ευρώπη
Aξιωματούχοι  της ΕΕ προειδοποιούν για την επάρκεια των δόσεων εφόσον υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο
Μόνο μία μικρή μερίδα του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού πριν από το 2022, εφόσον υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο, ανέφεραν αξιωματούχοι της ΕΕ σε μια εσωτερική σύσκεψη, καθώς οι κυβερνήσεις παραμένουν διχασμένες στα σχέδια για τους μαζικούς εμβολιασμούς, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η προειδοποίηση έρχεται παρά το γεγονός ότι η ΕΕ των 27 κρατών, με πληθυσμό 450 εκατομμυρίων, έχει εξασφαλίσει περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων Covid-19 από τρεις εταιρείας και διαπραγματεύεται την παραγγελία δισεκατομμυρίων δόσεων από άλλες εταιρείες.
Καθώς επιταχύνεται ένας παγκόσμιος αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση των δοκιμών, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό κάθε εμβόλιο.
«Δεν θα υπάρξουν επαρκείς δόσεις εμβολίων Covid-19 για ολόκληρο τον πληθυσμό πριν από το τέλος του 2021», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε διπλωμάτες από κράτη της ΕΕ σε μια κλειστή συνεδρίαση τη Δευτέρα (26/10), σύμφωνα με το Reuters
Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη δήλωση.
Δεν υπάρχει ακόμη αποτελεσματικό εμβόλιο Covid-19, αλλά θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο στις αρχές του επόμενου έτους, είχε ανακοινώσει η Επιτροπή νωρίτερα τον Οκτώβριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης