Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Γαλλία: Προς επιβολή ενός γενικού lockdown κατευθύνεται η χώρα - Ανεξέλεγκτη η πανδημία

Κορωνοϊός - Γαλλία: Προς επιβολή ενός γενικού lockdown κατευθύνεται η χώρα - Ανεξέλεγκτη η πανδημία
Το μέτρο του τοπικού lockdown δεν φαίνεται να αποδίδει ουσιαστικούς καρπούς, γεγονός που στενεύει τα περιθώρια περαιτέρω κινήσεων, με το γενικό lockdown να φαντάζει πλέον ως η ουσιαστική λύση κατά του κορωνοϊού στην Γαλλία
Νέα έξαρση παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα η διασπορά της πανδημίας στη Γαλλία, γεγονός που αναγκάζει τον Γάλλο πρόεδρο και τους συνεργάτες του, να εξετάζουν, πλέον, σοβαρά το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, ώστε να ανακοπεί το δεύτερο και χειρότερο, όπως όλα δείχνουν, κύμα του νέου κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η γαλλική Le Figaro, οι σύμβουλοι του Macron ενημέρωσαν τον Γάλλο πρόεδρο ότι τα μέτρα που ελήφθησαν και εφαρμόζονται, ανάμεσά τους και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, δεν αποδίδουν.
Το μέτρο του τοπικού lockdown δεν φαίνεται, επίσης, να αποδίδει ουσιαστικούς καρπούς, γεγονός που στενεύει τα περιθώρια περαιτέρω κινήσεων, με το γενικό lockdown να φαντάζει πλέον ως η μοναδική προσφερόμενη λύση.
Ο σύμβουλος του Γάλλου προέδρου, Jean Castex δήλωσε ότι «Μόλις θεωρήσουμε ότι η κατάσταση σήμερα είναι παρόμοια με την κατάσταση του περασμένου Μαρτίου, δεν βλέπω πώς θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι ίδιες αιτίες δεν παράγουν τα ίδια αποτελέσματα».
«Από την αρχή της κρίσης, μόνο μία λύση λειτούργησε κατά της επιδημίας: περιορισμός», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας την αποτυχία των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης