Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trudeau για κορωνοϊό: Δύσκολος ο χειμώνας – Ζούμε μία εθνική τραγωδία

Trudeau για κορωνοϊό: Δύσκολος ο χειμώνας – Ζούμε μία εθνική τραγωδία
Δηλώσεις του Καναδού πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός του Καναδά προέβλεψε έναν «δύσκολο χειμώνα», καθώς ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων Covid-19 κατακλύζει μεγάλο μέρος της χώρας προκαλώντας τη δυσφορία των πολιτών, με τον Καναδό πρωθυπουργό να λέει πως η πανδημία είναι μια «παλιοκατάσταση» και να την χαρακτηρίζει φρικτή εθνική τραγωδία.
Τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται, επιφέροντας νέους περιορισμούς σε δημόσιες συναθροίσεις και δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους σε αρκετές επαρχίες.
Τη Δευτέρα 26/10, ο Καναδάς κατέγραψε 4.109 νέα περιστατικά μόλυνσης και πλέον οι θάνατοι αγγίζουν στο σύνολό τους 10.000.
«Αυτό είναι μια παλιοκατάσταση.
Πραγματικά είναι», είπε ο Justin Trudeau σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για την κόπωση που οι Καναδοί αισθάνονται σήμερα αφού ζουν πάνω από επτά μήνες πανδημίας
Οι δηλώσεις του ήταν μια σπάνια εκδήλωση συναισθημάτων και δυσφορίας από τον Justin Trudeau, ο οποίος αναλαμβάνει να κάνει τακτικά τηλεοπτική ενημέρωση για να διαβεβαιώσει τους Καναδούς ότι η φιλελεύθερη κυβέρνησή του διαχειρίζεται την κρίση όσο καλύτερα μπορεί.
«Αυτό που ζούμε είναι μια φρικτή εθνική τραγωδία.
Οικογένειες έχουν χάσει τους αγαπημένους τους, είναι συντετριμμένες από αυτές τις τραγωδίες και πρέπει να ξέρουμε ότι περισσότερες τραγωδίες θα έρθουν», δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.
Το Κεμπέκ, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία του Καναδά, χθες επέκτεινε το κλείσιμο μπαρ, γυμναστηρίων και παραμονής εντός εστιατορίων σε σημεία όπως το Μόντρεαλ, με τα νέα κρούσματα να φτάνουν περίπου τα 1.000 καθημερινά.
Η Αλμπέρτα χθες περιόρισε τις κοινωνικές συγκεντρώσεις σε 15 άτομα, και η Βρετανική Κολούμπια επέβαλε επίσης περισσότερους περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συναντιώνται ταυτόχρονα μετά τη ραγδαία άνοδο των νέων μολύνσεων εκεί το σαββατοκύριακο.
«Ο εξάχρονος γιος μου με ρώτησε πριν από λίγες εβδομάδες ΄Μπαμπά, θα κρατήσει για πάντα η Covid-19';», είπε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι ήταν «απογοητευτικό» να του πει ότι δεν μπορεί να βγει έξω φέτος για το έθιμο του Halloween ‘φάρσα ή κέρασμα’ (trick-or-treating).
«Αυτό είναι πραγματικά δύσκολο».
«Είναι απογοητευτικό να ξέρουμε πως αν δεν είμαστε πραγματικά πολύ προσεκτικοί, μπορεί να μην γίνουν οι οικογενειακές συγκεντρώσεις που θέλουμε να κάνουμε τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε.
Σημείωσε ωστόσο ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα είναι εκεί για να βοηθήσει, ενώ προέτρεψε τους Καναδούς να κάνουν το καθήκον τους για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.
«Θα είναι ένας ζόρικος χειμώνας», είπε, αλλά «η άνοιξη και το καλοκαίρι θα έρθουν και θα είναι καλύτερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης