Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: 500.000 μολύνσεις σε μια εβδομάδα – Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: 500.000 μολύνσεις σε μια εβδομάδα – Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία
Περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ
Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται για τις ΗΠΑ η επιδημία του κορωνοϊού, καθώς μέσα σε μια μόλις εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 500.000 μολύνσεις και ενώ ανακοινώθηκαν ρεκόρ κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία στις Μεσοδυτικές Πολιτείες.
Οι ΗΠΑ μετρούν περίπου 227.000 νεκρούς και 8,8 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμοί που την φέρνουν στην πρώτη θέση τόσο σε θανάτους όσο και σε μολύνσεις.
Αλλά οι εκτιμήσεις των ειδικών παραμένουν εξαιρετικά απαισιόδοξες, καθώς εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς την κατεύθυνση των 100.000 κρουσμάτων ημερησίως ενώ παράλληλα προβλέψεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον άλλους 200.000 νεκρούς έως την 1η Φεβρουαρίου.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες Πολιτείες και κυρίως στα Μεσοδυτικά της χώρας, αναφέρουν ρεκόρ κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Στο κόκκινο βρίσκονται η Πολιτεία του Ιλινόις, η οποία ανακοίνωσε περισσότερα από 31.000 νέα κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς και οι Πολιτείες της Πενσιλβάνια και του Ουισκόνσιν, οι οποίες θεωρούνται «κλειδιά» για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Μάλιστα το Ιλινόις ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα αρχής γενομένης από τις 30/10 στην εστίαση και στα μπαρ στις 7 από τις 11 περιοχές της Πολιτείας ενώ το Ουισκόνσιν ανέφερε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων το τελευταίο 24ωρο, με τους αξιωματούχους να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους, να φορούν τις μάσκες τους και να μην συμμετέχουν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία εβδομάδα, περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι πέθαναν στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 13%.
Όσον αφορά το θέμα του εμβολίου, ο Gustave Perna, ο στρατηγός και αρμόδιος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, υποστήριξε ότι εφόσον βρεθεί ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, αυτό θα διανεμηθεί σε όλους τους Αμερικάνους ταυτόχρονα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης