Τελευταία Νέα
Διεθνή

Darmanin ( Γαλλία): Είμαστε σε πόλεμο, θα δεχθούμε περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από Ισλαμιστές

Darmanin ( Γαλλία): Είμαστε σε πόλεμο, θα δεχθούμε περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από Ισλαμιστές
O Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron τόνισε, πως ο γαλλικός λαός δέχεται επίθεση από την «ισλαμική, τρομοκρατική τρέλα»
Για δεύτερη φορά μέσα στον Οκτώβριο 2020, η Γαλλία γίνεται θέατρο τρομοκρατικών επιθέσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν, πως οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν στην «ισλαμική ιδεολογία».
Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Νίκαια την Πέμπτη (29/10/2020), όπου τρία άτομα δολοφονήθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία.
Ενώ διεξάγεται έρευνα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron τόνισε, πως ο γαλλικός λαός δέχεται επίθεση από την «ισλαμική, τρομοκρατική τρέλα».
Οι δολοφονίες της Πέμπτης ακολουθούν τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του δασκάλου Samuel Paty σε προάστιο του βόρειου Παρισιού νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ένας Τσετσένος πρόσφυγας αποκεφάλισε τον Paty, αφού εκείνος έδειξε στους μαθητές του κινούμενα σχέδια με τον προφήτη Μωάμεθ σε ένα μάθημα ελευθερίας έκφρασης.
Εκτός από την προειδοποίηση του Macron, ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL, ότι η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μελλοντικές επιθέσεις καθώς καταπολεμά τον ισλαμικό εξτρεμισμό.
«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο ενάντια σε έναν εχθρό που είναι τόσο εντός όσο και εκτός.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπήρξαν και θα υπάρξουν και άλλα γεγονότα όπως αυτές οι τρομερές επιθέσεις» δήλωσε ο Darmanin.
«Το μεγαλείο της δημοκρατίας μας, η δύναμή της, έγκειται στο να μπορούμε να πούμε στους Γάλλους ότι μέσα από ένα νομικό πλαίσιο, μπορούμε να νικήσουμε τις μεγαλύτερες βαρβαρότητες.
Ο ισλαμισμός είναι μια μορφή φασισμού, εξτρεμισμού του 21ου αιώνα που πρέπει να καταπολεμήσουμε », είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.
Η κυβέρνηση έθεσε τον συναγερμό τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο «έκτακτης ανάγκης» στα τέλη της εβδομάδας.
Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε σχολεία και εκκλησίες σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία ταυτόχρονα βρίσκεται σε ένα δεύτερο εθνικό lockdown έως τα τέλη Νοεμβρίου, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης