Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Θα πάμε καλά αν ακολουθήσουμε όλοι τα μέτρα - Καταρτίζουμε το επιχειρησιακό πλάνο των εμβολιασμών Covid-19

Κικίλιας: Θα πάμε καλά αν ακολουθήσουμε όλοι τα μέτρα - Καταρτίζουμε το επιχειρησιακό πλάνο των εμβολιασμών Covid-19
"Tώρα βρισκόμαστε στη φάση που η επιπολαιότητα των λίγων καταστρέφει την υπευθυνότητα των πολλών", τονίζει ο Β. Κικίλιας
"Αυτή τη στιγμή καταρτίζουμε το επιχειρησιακό πλάνο των εμβολιασμών Covid-19, μαζί με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία υλοποιεί και το πλαίσιο προτεραιοποίσης του πληθυσμού", δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην Realnews.
Ο υπουργός σημειώνει ότι υπάρχουν αρκετά εμβόλια σε τελικές φάσεις κλινικών δοκιμών, με βάση τα κριτήρια των παγκόσμιων οργανισμών που είναι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα.
"Η  Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υπογράψει προσυμφωνίες αγοράς με 3 εταιρίες (AstraZeneca, Sanofi – GSK, Johnson& Johnson) και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετές", όπως αναφέρει.
Ακόμη, ο κ. Κικίλιας τονίζει ότι "απέχουμε ακόμη από το "κόκκινο", προσθέτοντας πως ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες κανενός Συστήματος Υγείας και μάλιστα, όταν το ΕΣΥ δεν είναι μόνο  κορωνοΐός.
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι "αν ακολουθήσουμε όλοι τα μέτρα, θα πάμε καλά, είμαι σίγουρος", ενώ τώρα "βρισκόμαστε στη φάση που η επιπολαιότητα των λίγων καταστρέφει την υπευθυνότητα των πολλών και θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων". 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης