Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Παραμένει το αρνητικό outlook για τις αμερικανικές τράπεζες, παρά τα βελτιωμένα αποτελέσματα τρίμηνου 2020

Fitch: Παραμένει το αρνητικό outlook για τις αμερικανικές τράπεζες, παρά τα βελτιωμένα αποτελέσματα τρίμηνου 2020
Παραμένει το αρνητικό outlook για τις αμερικάνικες τράπεζες, αναφέρει η Fitch Ratings
Οι μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες παρουσίασαν βελτιωμένα -σε τριμηνιαία σύγκριση- οικονομικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2020, ωστόσο οι αρνητικές προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) για τον κλάδο παραμένουν, υπογραμμίζει η Fitch Ratings, επικαλούμενη το περιβάλλον και την άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Βέβαια, ο οίκος σημειώνει επίσης ότι τα οικονομικά μεγέθη υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό σε ετήσια βάση, με τα έσοδα να συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις σε τμήματα που σχετίζονται με τον καταναλωτικό και εμπορικό δανεισμό.
«Τα κέρδη του τρίτου τριμήνου για τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες βελτιώθηκαν σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων για μελλοντικές ζημίες.
Εάν το οικονομικό περιβάλλον συνεχίσει να σταθεροποιείται, αναμένουμε οι τράπεζες να παραμείνουν κερδοφόρες, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα, δεδομένης της χαμηλότερης δραστηριότητας των πελατών και της ρευστότητας του συστήματος.
Ενώ οι πιστωτικές απώλειες έχουν παραμείνει χαμηλές μέχρι στιγμής, σχεδόν κάθε μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τόσο σε τριμηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, με συνεχιζόμενη επιδείνωση ειδικά στα ανοίγματα χονδρικής.
Ωστόσο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παρέμειναν χαμηλότερα από ό,τι θα ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της απότομης επιδείνωσης της οικονομίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η πιο σημαντική επιδείνωση των μετρήσεων ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων, θα αρχίσει να εκδηλώνεται το 2021.
Ως εκ τούτου, δεν αναμένεται να μεταβάλλουμε τις αρνητικές προοπτικές για τις περισσότερες αμερικανικές τράπεζες έως το 2021», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης