Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας είναι λαϊκιστής και κορωνοκάπηλος

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας είναι λαϊκιστής και κορωνοκάπηλος
«Ο κ. Τσίπρας αντί σοβαρότητας, διολισθαίνει στο κατώτατο στάδιο του λαϊκισμού» επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
«Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε με τον κ. Τσίπρα.
Πράγματι, η ώρα της κρίσης είναι ήδη εδώ.
Και όλοι κρινόμαστε για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε μια πανδημία που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη», αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο κ. Τσίπρας αντί σοβαρότητας, διολισθαίνει στο κατώτατο στάδιο του λαϊκισμού -την κορωνοκαπηλεία- και αποδεικνύει ότι του πέφτει μεγάλο και το κοστούμι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Καταγγέλλει μονότονα την κυβέρνηση ενώ ξέρει ότι -όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες- η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων περιλαμβάνεται στα μέτρα αντιμετώπισης των εκτάκτων, αυξημένων, αναγκών της πανδημίας.
Όπως όφειλε να ξέρει, αν σεβόταν τις αγωνίες των συμπολιτών μας, ότι συνεχίζονται κανονικά τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, καθώς και οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού).
Όπως όφειλε επίσης να ξέρει ότι κανονικά γίνονται και οι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισημαίνει:
«Έτσι, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται είτε να αγνοεί στοιχειώδη πράγματα, είτε να παραποιεί κραυγαλέα τα στοιχεία.
"Μας καθησύχαζαν ότι έχουμε 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ και σήμερα ξαφνικά μας λένε ότι με 140 συμπολίτες μας διασωληνωμένους έχουμε ήδη πληρότητα πάνω από 75% στην Αττική" αναφέρει στη δήλωσή του.
Δεν έχει ακούσει ότι οι 1.200 ΜΕΘ είναι ο στόχος που έχουμε θέσει για να φτάσουμε τον μέσο όρο της ΕΕ; Δεν ξέρει ότι ο συνολικός αριθμός ΜΕΘ αφορά το σύνολο των ασθενών κι όχι μόνο για αυτούς που πάσχουν από κορονοϊό;
Φωνάζει σήμερα ενώ παρέδωσε 557 ΜΕΘ, όταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίγους μήνες τις έχει φτάσει σε 974;
Αν είχαμε μείνει σε αυτές που άφησε ο κ. Τσίπρας, σήμερα ασθενείς θα βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ. Λίγη ντροπή!
Για αυτό, όσο και αν κάνει πως δεν ξέρει, εμείς θα του υπενθυμίζουμε ότι:
- Οι προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού έχουν φτάσει τις 7.000.
- Οι ΜΕΘ από τις 557 το 2019, έχουν φτάσει τις 974 και συνεχώς προστίθενται νέες κλίνες.
- Οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας με 185 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία.
- Ο κόσμος της εργασίας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχουν στηριχθεί με περίπου 24 δισ. ευρώ και θα συνεχίσουν να έχουν την στήριξη του Κράτους, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση που δημιουργεί η πανδημία».
Και η δήλωση του κ. Πέτσα καταλήγει:
«Ο κ. Τσίπρας αντί να κάνει διαρκώς φθηνή αντιπολίτευση, ας συμμεριστεί την αγωνία των πολιτών που σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία απαιτούν σοβαρότητα από όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης