Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Αστυνομικοί θα απαρτίζουν το σώμα φύλαξης των Πανεπιστημίων

Κεραμέως: Αστυνομικοί θα απαρτίζουν το σώμα φύλαξης των Πανεπιστημίων
H φύλαξη των χώρων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι 24ωρη, ανέφερε η υπουργός Παιδείας
Αστυνομικοί θα είναι όσοι θα απαρτίζουν το νέο σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Η κ. Κεραμέως ανέφερε συγκεκριμένα σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις, ότι «η εικόνα (με την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου από αντιεξουσιαστές) που έκανε τον γύρο του διαδικτύου μας σόκαρε και προσβάλλει την αξιοπρέπεια όλων μας» και συμπλήρωσε σχετικά με το σώμα φύλαξης Πανεπιστημίων:
«Συστήνεται ένα νέο ειδικό σώμα με αστυνομικές ιδιότητες το οποίο θα λαμβάνει ιδιαίτερη εκπαίδευση».
Όπως διευκρίνισε, θα πρόκειται για αστυνομικούς που θα φορούν διαφορετική στολή, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, δήλωσε ότι θα είναι 24ωρη η φύλαξη των χώρων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παρέπεμψε σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις σε συνεργασία με τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.
«Υπάρχει πλήρες σχέδιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα δοθούν λεπτομέρειες» τόνισε η Υπουργός Παιδείας.
Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα αποτελέσει θέμα συζήτησης με τους πρυτάνεις η κάρτα πρόσβασης των φοιτητών για την είσοδο στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά εξήγησε ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το ΑΕΙ και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί σε χώρο που γειτνιάζει με δημόσιο πάρκο.
«Αύριο συνεδριάζει η σύνοδος των Πρυτάνεων για να συζητήσει τους τρεις άξονες που έθεσε ο πρωθυπουργός», δήλωσε επίσης η Υπουργός Παιδείας.
Για την εγκύκλιο να υπάρχει διάλειμμα στη μάσκα στα μαθήματα στα σχολεία η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο λόγος είναι πώς για τα μικρότερα παιδιά είναι δύσκολο να παραμένουν επί τόσες ώρες συνεχώς με μάσκα.
«Ζητήσαμε από την Επιτροπή των Ειδικών να μας δώσει οδηγίες για το πότε μπορούν να βγάζουν τη μάσκα.
Μπορούν να την βγάζουν σε συγκεκριμένα διαστήματα κατά τα οποία δεν μιλάνε, π.χ. όταν λύνουν μία άσκηση».
Η κ. Κεραμέως στη συνέντευξή της, αναφέρθηκε ακόμα, στην περιπέτεια της ίδιας και του συζύγου της με τον κορωνοϊό.
«Ο σύζυγός μου είχε συμπτώματα, εγώ ήμουν ασυμπτωματική και πλέον είμαι αρνητική» δήλωσε η Υπουργός η οποία παραμένει σε καραντίνα.
Όσον αφορά το πώς «κόλλησε» απάντησε:
«Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς…
Πάντως δεν κόλλησε κανείς από εμάς καθώς ελέγχθηκαν 60 άτομα».
Η ίδια πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της είναι πλέον καλύτερα, ενώ η ίδια παραμένει σε καραντίνα αλλά είναι αρνητική και ότι κανένα από τα δύο παιδιά τους δεν προσβλήθηκε από κορωνοϊό, καθώς ήταν και είναι αρνητικά στα τεστ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης