Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική - Ενδεχόμενο για απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Πέτσας: Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική - Ενδεχόμενο για απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν είναι η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων
Το ενδεχόμενο για άμεσο lockdown στην Αττική απορρίπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αφήνοντας -την ίδια στιγμή- ανοιχτό το ενδεχόμενο για απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.
Μιλώντας στο Open, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, όχι μόνο για τα αυξημένα κρούσματα, αλλά και για τις αντοχές του Συστήματος Υγείας, ενώ για την Αττική σχολίασε ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, η οποία όμως, όπως είπε, «δεν είναι εκθετική, όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες».
«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη εβδομάδα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες, παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορωνοϊού, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μια καθίζηση οικονομική για πολλούς συμπολίτες μας» σημείωσε.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακινήσεων από τη μία περιφέρεια στην άλλη, επισήμανε ότι είναι ανοικτό.
«Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν μας το εισηγηθούν οι ειδικοί» σχολίασε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης