Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα όλες τις κατεδαφίσεις

Κομισιόν: Το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα όλες τις κατεδαφίσεις
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Stano, το Ισραήλ ευθύνεται για την καταστροφή πάνω από 70 δομών, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, εγκαταστάσεων διαβίωσης και αποχέτευσης, που ανήκαν σε 11 παλαιστινιακές οικογένειες
Να σταματήσει το Ισραήλ όλες τις κατεδαφίσεις ζητά για μια ακόμη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του εκπροσώπου της, Peter Stano.
Η ΕE ζήτησε για μια ακόμη φορά από το Ισραήλ να σταματήσει όλες τις κατεδαφίσεις.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Stano, το Ισραήλ ευθύνεται για την καταστροφή πάνω από 70 δομών, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, εγκαταστάσεων διαβίωσης και αποχέτευσης, που ανήκαν σε 11 παλαιστινιακές οικογένειες με 41 παιδιά στο Κιρμπέτ Αμσά αλ-Φόκα, στη βόρεια κοιλάδα της Ιορδανίας».
«Αυτή η μεγάλης κλίμακας κατεδάφιση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη λυπηρή τάση δήμευσης και κατεδαφίσεων που παρατηρείται από τις αρχές του έτους» και σημειώνει ότι «αυτό έρχεται επιπλέον της απειλής κατεδάφισης του παλαιστινιακού σχολείου στην κοινότητα Ρας Αλ Τιν στην κεντρική Δυτική Όχθη, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και από αρκετά κράτη-μέλη της ΕΕ. Επί του παρόντος, 52 Παλαιστινιακά σχολεία απειλούνται με κατεδάφιση» αναφέρει.
Ακόμη, ο Stano τονίζει πως τέτοιες εξελίξεις αποτελούν εμπόδιο στη λύση των δύο κρατών.
«Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς το Ισραήλ να σταματήσει όλες αυτές τις κατεδαφίσεις, συμπεριλαμβανομένων των δομών που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, ιδίως ενόψει του ανθρωπιστικού αντίκτυπου της τρέχουσας πανδημίας κορωνοϊού» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης