Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (EKT): Αρνητική η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο δ΄τρίμηνο του 2020

De Guindos (EKT): Αρνητική η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο δ΄τρίμηνο του 2020
Οι οικονομίες της Ευρωζώνης προχωρούν στην επιβολή ενός δεύτερου γύρου lockdowns
Για αρνητική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το δ' τρίμηνο του 2020 έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Luis de Guindos.
Οι οικονομίες της Ευρωζώνης προχωρούν στην επιβολή ενός δεύτερου γύρου lockdowns, καθώς το νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού σαρώνει τη γηραιά ήπειρο, εξέλιξη η οποία επιδεινώνει τις προοπτικές της ανάκαμψης.
Την Πέμπτη η Κομισιόν υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο +4,2%.
Η ύφεση του 2020 αναμένεται να φτάσει στο 7,8%, ενώ η ανάπτυξη το 2022 θα διευρυνθεί στο 3%.
Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε πολύ ισχυρό σοκ στην παγκόσμια οικονομία και στις οικονομίες της ΕΕ, με ιδιαίτερα σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αναφέρει η Κομισιόν.
Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη υπέστη σοβαρό σοκ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και ανέκαμψε έντονα το τρίτο τρίμηνο, καθώς καταργούνταν σταδιακά τα μέτρα ανάσχεσης.
Ωστόσο, η αναζωπύρωση της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες προκαλεί διαταραχές, καθώς οι εθνικές αρχές θεσπίζουν νέα μέτρα για τη δημόσια υγεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.
Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη εντός του χρονικού ορίζοντα του δελτίου χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά υψηλό βαθμό αβεβαιότητας και κινδύνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης