Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ και Αίγυπτος βλέπουν πόλεμο στην Μέση Ανατολή εάν κερδίσει ο Biden

Ισραήλ και Αίγυπτος βλέπουν πόλεμο στην Μέση Ανατολή εάν κερδίσει ο Biden
Ισραήλ και Αίγυπτος ανησυχούν για την πολιτική Biden στην Μέση Ανατολή
Ισραήλ και Αίγυπτος βλέπουν πόλεμο στην Μέση Ανατολή εάν κερδίσει ο Biden αναφέρει το Summit News.
Ο ισραηλινός υπουργός οικισμών Tzachi Hanegbi προειδοποιεί ότι μια προεδρία Biden θα μπορούσε να πυροδοτήσει πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ η Αίγυπτος φοβάται ότι ο Biden θα βοηθήσει στην αναβίωση των ισλαμιστών στην περιοχή.
Ο Tzachi Hanegbi επεσήμανε ότι ο Biden δήλωσε ότι θα επαναφέρει την πυρηνική συμφωνία της Αμερικής με το Ιράν, η οποία ακυρώθηκε από την κυβέρνηση Trump.
Για το Ισραήλ, αυτό θα αποτελούσε μια υπαρξιακή απειλή για την εθνική ασφάλεια και θα αύξανε δραστικά τις πιθανότητες πολέμου με την Τεχεράνη.
«Εάν ο Biden παραμείνει σε αυτήν την πολιτική, θα υπάρξει, στο τέλος, μια βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν», δήλωσε ο Tzachi Hanegbi.
Εν τω μεταξύ, άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, ανησυχούν ότι μια κυβέρνηση Biden θα αντικατοπτρίζει τις πολιτικές του Obama, οι οποίες οδήγησαν στην εξουσία τους Ισλαμιστές στην Αίγυπτο.
Ο Obama ηγήθηκε των καταστροφικών παρεμβάσεων στη Συρία και τη Λιβύη που οδήγησαν στην άνοδο του ISIS και της διεθνούς μεταναστευτικής κρίσης.
Ο Obama ανέστειλε επίσης τη βοήθεια προς την Αίγυπτο μετά από διαδηλώσεις που οδήγησαν τον Ισλαμιστή Πρόεδρο Muhammad Morsi το 2013.
«Οι Αιγύπτιοι είναι πιθανό να ανησυχούν για την αναβίωση της δημοκρατικής ατζέντας του Obama που οδήγησε στην εξουσία τους ισλαμιστές», αναφέρει το Arab Weekly.
Με άλλα λόγια, εάν κερδίσει ο Biden, οι Αμερικανοί έχουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια καταστροφικών παρεμβάσεων στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης