Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν – κορωνοϊός: Πάνω από 9 χιλ. νέες μολύνσεις σε 24 ώρες- Μέτρα από την Τρίτη 10/11

Ιράν – κορωνοϊός: Πάνω από 9 χιλ. νέες μολύνσεις σε 24 ώρες- Μέτρα από την Τρίτη 10/11
H Τεχεράνη επιβάλει από την Τρίτη 10/11 νέους περιορισμούς στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων
Νέο ημερήσιο ρεκόρ με πάνω από 9.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε διάστημα 24 ωρών, ανακοίνωσε το Ιράν.
Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο οι αρχές κατέγραψαν 9.450 νέες μολύνσεις και 423 θανάτους, ενώ καθημερινά τις τελευταίες 6 εβδομάδες ανακοινώνουν περισσότερα από 8.000 κρούσματα.
Συνολικά στο Ιράν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε  673.250 και οι νεκροί σε 37.832, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Στο μεταξύ, η Τεχεράνη επιβάλει από την Τρίτη 10/11 νέους περιορισμούς στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.
Έτσι, τα μη απαραίτητα εμπορικά καταστήματα, όπως τα εμπορικά κέντρα και τα μικρά καταστήματα, αλλά και κινηματογράφοι και οι αίθουσες άθλησης,  θα πρέπει να κλείνουν στις 18.00 καθημερινά από την Τρίτη 10/11 και για έναν μήνα, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 7/11 ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani, σε μια τηλεοπτική παρέμβασή του.
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν στην Τεχεράνη, όπως και σε άλλες πρωτεύουσες των επαρχιών και στις «πυκνοκατοικημένες πόλεις», όπως ο ίδιος διευκρίνισε.
Αν και τα συνεχόμενα ρεκόρ μόλυνσης οδήγησαν τους ειδικούς και τους υπεύθυνους να ζητήσουν την επιβολή καθολικής καραντίνας στην Τεχεράνη, δεν έχει επιβληθεί καμία καραντίνα, με τον πρόεδρο να σημειώνει ότι η οικονομία της χώρας, που πλήττεται από τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας, δεν μπορεί να το επιτρέψει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης