Οικονομία

Τι σηματοδοτεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τις κοινωνίες και τις χρηματιστηριακές αγορές; - Τέλος τα lockdowns, ράλι στις μετοχές

Τι σηματοδοτεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τις κοινωνίες και τις χρηματιστηριακές αγορές; - Τέλος τα lockdowns, ράλι στις μετοχές
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο κορωνοιός ο μέσω φόβου, χειραγώγησης τελειώνει και η παγκόσμια κοινωνία θα επιστρέψει στην κανονικότητα.
Τι σηματοδοτεί ένα επιτυχημένο εμβόλιο κατά του κορωνοιού, όπως αναφέρεται από την Pfizer;
Προφανώς έχει υγειονομικές, κοινωνικές, οικονομικές και επενδυτικές διαστάσεις.
Ξεπερνώντας ότι στην Ευρώπη δεν λάβαμε υπόψη το ρωσικό εμβόλιο και θεωρήσαμε ότι της Pfizer είναι πιο αποτελεσματικό, στην πράξη όμως τι μπορεί να συμβεί;
Το κείμενο που ακολουθεί στηρίζεται στην παραδοχή ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοιού θα είναι αποτελεσματικό.


1)Το εμβόλιο, δεν είναι φάρμακο αλλά εάν ο εμβολιασμός δεν έχει παρενέργειες θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της φοβίας για τον κορωνοιό.
Όλους αυτούς τους μήνες οι κοινωνίες διεθνώς χειραγωγήθηκαν με τον φόβο, ο κορωνοιός που έπληξε το 0,4% του πληθυσμού της Γης και προκάλεσε τον θάνατο στο 0,017% επέφερε σοβαρό πλήγμα στην παγκόσμια κοινωνία, stress, φόβος, ανησυχία για το μέλλον.
Το εμβόλιο θα καθησυχάσει τις κοινωνίες, τους πολίτες που θα αντιμετωπίσουν πλέον τον κορωνοιό ως ένα διαχειρίσιμο πρόβλημα, θα απεγκλωβιστούν από την παγίδα του φόβου και της τρομολαγνείας.

2)Οι κυβερνήσεις θα αποσύρουν σταδιακά τα απαράδεκτα μέτρα που ονομάζονται lockdowns δηλαδή ουσιαστικά καταπάτηση της ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας.
Οι καραντίνες, οι μάσκες ήταν απαράδεκτα μέτρα απόρροια της ανικανότητας των κρατών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ανάκαμψη οικονομιών

3)Με οικονομικούς όρους οι οικονομίες του πλανήτη αλλά και αδύναμες οικονομίες όπως η ελληνική θα προσπαθήσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα τους.
Οι οικονομίες θα ανοίξουν εκ νέου και το σοκ της ύφεσης σταδιακά θα αποσυρθεί και θα αντικατασταθεί από ισχυρή ανάκαμψη των οικονομιών.
Οι κλάδοι που είχαν αποδεκατιστεί όπως αεροπορικές εταιρίες και τουρισμός αλλά και εστίαση θα αναπνεύσουν.
Για την Ελλάδα το 2021 θα είναι μια καλή χρονιά εάν όλα τα πράγματα κυλήσουν ομαλά και το εμβόλιο είναι όντως αποτελεσματικό.
Για το 2021 θα αναιρεθεί το καταστροφικό σενάριο και σίγουρα θα υπάρξει θετική αναθεώρηση.

4)Για το ελληνικό χρηματιστήριο, εύλογα μπορεί να ειπωθεί ότι θα ανακάμψει προς τις 800 μονάδες που αποτελεί ένα ρεαλιστικό στόχο εάν όλα κυλήσουν ομαλά.
Ωστόσο οι διεθνείς αγορές δεν έχουν πολλά ανοδικά περιθώρια καθώς ήδη έχουν σημειώσει μεγάλο ράλι.

Παγώνουν νομισματικά και δημοσιονομικά μέτρα

5)Η ΕΚΤ δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέα μέτρα νομισματικής πολιτικής και υπό συνθήκες κανονικότητας στις 10 Δεκεμβρίου 2020 δεν θα ανακοινώσει αύξηση του Προγράμματος Πανδημίας από 1,35 τρισεκ. σε 2 τρισεκ. ευρώ.
Οι κεντρικές τράπεζες θα ανακρούσουν πρύμναν.

6)Το ίδιο θα συμβεί και για τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, τα μεγάλα πακέτα δημοσιονομικής στήριξης δεν θα χρειαστούν και ειδικά στις ΗΠΑ, θα εγκαταλειφθούν τα σχέδια για stimulus δηλαδή δημοσιονομικό πακέτο 2 τρισεκ. δολαρίων.

7)Θα περάσει ένα μεταβατικό διάστημα, όπου ο κορωνοιός θα ελεγχθεί και τότε τα κράτη θα αρχίζουν να εξετάζουν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ελλάδα δεν θα είναι από τους κερδισμένους στο μέτωπο αυτό.

8)Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο κορωνοιός ο μέσω φόβου, χειραγώγησης τελειώνει και η παγκόσμια κοινωνία θα επιστρέψει στην κανονικότητα.
Πλέον το 99,5% των υγιών ανθρώπων του πλανήτη θα ανασάνουν απέναντι σε αυτά τα απαράδεκτα μέτρα των lowdown’s, της μάσκας, της κοινωνικής αποστασιοποίησης, όλων αυτών των φαιδρών μέτρων που έπληξαν τις κοινωνίες και δίχασαν τους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης