Διεθνή

Γιατί δεν έχουν συγχαρεί τον Biden για την Προεδρία στις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Μεξικό

Γιατί δεν έχουν συγχαρεί τον Biden για την Προεδρία στις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Μεξικό
Οι δικαστικές αποφάσεις για τις αμερικανικές εκλογές δεν αναμένονται πριν από τις 8 Δεκεμβρίου 2020
Έχουν περάσει πάνω από 48 ώρες από τότε που ο Joe Biden ανακηρύχθηκε, με τη συναίνεση των αμερικανικών δικτύων μέσων ενημέρωσης, ως εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και εν μέσω ενός πλήθους συγχαρητηρίων μηνυμάτων από παγκόσμιους ηγέτες, παραμένει εκκωφαντική η σιωπή από τη Ρωσία και την Κίνα.
Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σκοπεύει να περιμένει έως ότου τα αποτελέσματα πιστοποιηθούν από τα δικαστήρια, τα οποία θα αργήσουν τουλάχιστον μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2020.
"Προβλέποντας την πιθανή ερώτησή σας σχετικά με τα συγχαρητήρια του Putin στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, θέλω να πω τα εξής: θεωρούμε σκόπιμο να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα.
Είπε επίσης ότι ο Putin επιθυμεί να αναβάλει τις επίσημες δηλώσεις που σχετίζονται με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ έως ότου τα αποτελέσματα είναι επίσημα.
Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει λάβει παρόμοια θέση, με το υπουργείο Εξωτερικών της τη Δευτέρα να λέει ότι "σημείωσε" τη δήλωση νίκης του Biden, ωστόσο ο Πρόεδρος Xi θα περιμένει να ολοκληρωθεί ο "νόμος και οι διαδικασίες των ΗΠΑ" πριν δώσει επισήμως συγχαρητήρια.
"Παρατήρησα ότι ο Biden δήλωσε τη νίκη των εκλογών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών  Wang Wenbin στην καθημερινή ενημέρωση.
"Κατανοούμε ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών θα καθοριστεί σύμφωνα με τους νόμους και τις διαδικασίες των ΗΠΑ".
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016, ο Πρόεδρος Xi Jinping έστειλε στον Trump ένα επίσημο μήνυμα συγχαρητηρίων έως τις 9 Νοεμβρίου.
Αν και αξιωματούχοι του Πεκίνου ελπίζουν για την αποκατάσταση μεγαλύτερης σταθερότητας υπό μια μελλοντική προεδρία του Biden, δεν αναμένεται ότι μια νέα κυβέρνηση θα «μαλακώσει» τη στάση στην Κίνα.
Εκτός όμως από τη Ρωσία και την Κίνα, και το Μεξικό και η Βραζιλία πρόσφατα δήλωσαν ότι σκοπεύουν να μην συγχαρούν το στρατόπεδο του Biden προτού γίνουν επίσημα τα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης