Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Barbaros κοντά σε ανακάλυψη φυσικού αερίου δυτικά της Κύπρου – To Oruc Reis βρήκε 10 άδεια κοιτάσματα, στο Ν. Αιγαίο – Η Navtex 14/11 θα επεκταθεί;

Το Barbaros κοντά σε ανακάλυψη φυσικού αερίου δυτικά της Κύπρου – To Oruc Reis βρήκε 10 άδεια κοιτάσματα, στο Ν. Αιγαίο – Η Navtex 14/11 θα επεκταθεί;
Κοντά σε ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου το Barbaros δυτικά της Κύπρου
Το ερευνητικό σκάφος Barbaros βρίσκεται κοντά σε ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου δυτικά της Κύπρου με βάση ορισμένες πηγές ενώ την ίδια στιγμή το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες αλλά παρ΄ ότι έχει ελέγξει 10 κοιτάσματα ήταν άδεια.
Συνολικά εκτιμάται ότι το Oruc Reis έχει ερευνήσει σχεδόν 11,5 χιλιάδες χιλιόμετρα κυρίως ελληνικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας.
Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος Erodgan τόνισε ότι πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα από τις ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο»
Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα σχεδόν 50 ημέρες επέτρεψε στο Oruc Reis και η Κύπρος στο Barbaros να διεξάγουν έρευνες σε ελληνική και κυπριακή θαλάσσια δικαιοδοσία.
Εν τω μεταξύ η Τουρκία προμηθεύτηκε το σύστημα εντοπισμού θέσης CRPA (anti-jam) που αναπτύχθηκε από την TÜBİTAK έχει ενεργοποιηθεί στο σεισμικό ερευνητικό πλοίο Barbaros Hayreddin Pasha, το οποίο δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Tουρκία "γράφει" τις ΗΠΑ και στέλνει ξανά το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ
Που βρίσκονται τα ερευνητικά σκάφη της Τουρκίας;

-Το πιο σύγχρονο ερευνητικό – σεισμογραφικό σκάφος της Τουρκίας το Oruc Reis συνεχίζει να βρίσκεται σε ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία με την NAVTEX να ολοκληρώνεται στις 14 Νοεμβρίου και ίσως πάρει και νέα παράταση…
Ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές γιατί οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έχουν αποδώσει.
Το σκάφος έρευνας ORUC REIS βρίσκεται επί του παρόντος στο EMED - Αιγαίο Πέλαγος στη θέση 35 ° 20 '43.368 "Β, 28 ° 49' 44.472" E όπως αναφέρεται από το MarineTraffic Terrestrial Automatic Identification System στις 2020-11-10.

 -Το Barbaros Hayreddin Pasha διεξάγει έρευνες Δυτικά της Κύπρου και συνεχίζει να παραβιάζει συστηματικά την κυπριακή θαλάσσια δικαιοδοσία ανενόχλητο.
Η Κύπρος καταδικάζει τη τουρκική NAVTEX για το Barbaros, η Αθήνα δεν έχει  πει λέξη! - Militaire.gr
-Το σκάφος εξόρυξης Fatih βρίσκεται ήδη στην Μαύρη Θάλασσα συμμετέχει στο οικόπεδο 1 του Δούναβη όπου η Τουρκία ανακάλυψε 410 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Οι διαδικασίες εξόρυξης θα διαρκέσουν σχεδόν 2,5 μήνες.
Επίσης εκεί βρίσκεται και το Kanuni το έτερο σκάφος εξόρυξης της Τουρκίας για να συνδράμει στην διαδικασία εξόρυξης η οποία ωστόσο απαιτεί χρόνο και μεγάλη τεχνική υποδομή.

-Το Yavuz συνολικού μήκους 229 μέτρων που επίσης είναι σκάφος εξόρυξης παραμένει στο λιμάνι Tacusu της Τουρκίας για επισκευές και συντήρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης