Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο Λευκός Οίκος υπό την ηγεσία Biden θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την «διεκδικητική Ρωσία» και την «ανερχόμενη Κίνα»

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο Λευκός Οίκος υπό την ηγεσία Biden θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την «διεκδικητική Ρωσία» και την «ανερχόμενη Κίνα»
Ο Trump δεν άσκησε αρκετή «δύναμη» στη Ρωσία, αλλά όχι και στην περίπτωση της Κίνας, διαπιστώνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
«Χαιρετίζω θερμά την εκλογή του Joe Biden nως του επόμενου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει στο επίσημο μήνυμα συγχαρητηρίων του ΝΑΤΟ προς τον Joe Biden και την Kamala Harris o Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, υπογραμμίζοντας ότι ένας Λευκός Οίκος υπό την ηγεσία τους θα είναι επιτέλους σε θέση να αντιμετωπίσει την «αποφασιστική Ρωσία» και την «ανερχόμενη Κίνα».
Γνωρίζω τον κ. Biden ως ισχυρό υποστηρικτή του ΝΑΤΟ και της διατλαντικής σχέσης», αναφέρει η γραπτή δήλωση του Γενικού Γραμματέα Jens Stoltenberg και συνεχίζει, «Χρειαζόμαστε αυτήν τη συλλογική δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές προκλήσειςε, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο διεκδικητικής Ρωσίας, της διεθνούς τρομοκρατίας, των απειλών στον κυβερνοχώρο και των πυραύλων και μια μετατόπιση της παγκόσμιας ισορροπίας δυνάμεων με την άνοδο της Κίνας», δήλωσε ο Stoltenberg.

Ο Trump δεν άσκησε αρκετή «δύναμη» στη Ρωσία, αλλά όχι και στην περίπτωση της Κίνας.

Και έχει επίσης επισημανθεί εδώ και πολύ καιρό ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας στην πραγματικότητα βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο στην πρόσφατη ιστορία υπό τη διοίκηση Trump, δεδομένης της απόσυρσης της κυβέρνησης Trump από βασικές συνθήκες όπλων όπως η Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Ενδιάμεσης Σειράς (INF) του 1987, Open Skies, και με το νέο START να λήξει στις αρχές του επόμενου έτους.
Υπάρχουν επίσης οι προσπάθειες για τον αποκλεισμό της ολοκλήρωσης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 Ρωσία στη Γερμανία, ο οποίος έχει συμπεριλάβει στοχοθετημένες κυρώσεις εναντίον δυτικών εταιρειών που βοηθούν στην κατασκευή του.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί Trump έκανε επίσης πολλά για να ανοίξει τις πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία
Θυμηθείτε επίσης ότι όχι μόνο ο Trump καθ 'όλη τη διάρκεια της προεδρίας του ζήτησε από τους Ευρωπαίους συμμάχους να κάνουν περισσότερα για να επωμιστούν το δίκαιο μερίδιό τους στο βάρος των αμυντικών δαπανών για τις οποίες είναι «καθυστερημένοι», αλλά έχει επανειλημμένα αποκαλέσει τη συμμαχία της εποχής του Ψυχρού Πολέμου «ξεπερασμένη» και ορισμένα σημεία ακόμη και υπαινίσσονται ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποσυρθούν.
Αλλά ο απώτερος σκοπός του σε αυτό φαινόταν να κατευθύνει την ενίσχυση του οργανισμού σε μια πραγματική συμμαχία και όχι μόνο στην Ουάσινγκτον που φέρει το βάρος των μεγάλων δαπανών.
Αναφέραμε τον περασμένο μήνα ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ φαίνεται να υποστηρίζουν ανοιχτά τη νίκη του Bidenμετά από τέσσερα χρόνια του Trump που είναι αγκάθι στην πλευρά των Βρυξελλών. Αυτό είναι αρκετά αλήθεια, αλλά όσον αφορά τη Ρωσία θα μπορούσε κανείς εύκολα να υποστηρίξει ότι ο Trump ήταν ένα μεγαλύτερο γεράκι όσον αφορά την παράβλεψη των ευρωπαϊκών απαιτήσεων για την επέκταση των βασικών συνθηκών πυρηνικών και όπλων.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης