Πολιτική

Στον «πάγο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας – Το παρασκήνιο με τις θεματικές άδειες στα Κανάλια που ενόχλησε το Μαξίμου

Στον «πάγο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας – Το παρασκήνιο με τις θεματικές άδειες στα Κανάλια που ενόχλησε το Μαξίμου
Στο Μαξίμου έχει καταγραφεί η μεγάλη ζέση του εκπροσώπου να αποκτήσει στενές σχέσεις με τους μιντιάρχες μπας και έτσι βοηθηθεί προσωπικά στην εκλογή του ως βουλευτής.
Ενοχλημένο είναι το Μέγαρο Μαξίμου με τον Στέλιο Πέτσα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης και δεν είναι πλέον τυχαίο το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες «αδειάστηκε» μεγαλοπρεπώς στην υπόθεση του lockdown.
Ωστόσο, το περιστατικό αυτό ανέδειξε τη συνολική ενόχληση του Μαξίμου για τις εν γένει κινήσεις του στο κυβερνητικό στρατόπεδο και με το εκδοτικό και δημοσιογραφικό λόμπι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παρασκήνιο το οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν, ο κ. Πέτσας προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να ανοίξει το θέμα με την χορήγηση θεματικών αδειών και το πέτυχε. Να θυμίσουμε ότι για τις θεματικές άδειες είχαν δείξει ένα πρώτο ενδιαφέρον οι περισσότεροι από τους 3 βασικούς καναλάρχες που ήδη έχουν μεγάλο κανάλι.
Όπως π.χ  οι Γιάννης Βαρδινογιάννης του (Star – Alpha), Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1 – Μακεδονία) και Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ).
Η απόκτηση θεματικής άδειας είχε ενδιαφέρον για τους καναλάρχες, επειδή, εκτός από το χαμηλό τίμημα και χαμηλά λειτουργικά κόστη μπορεί να διοχετεύσει εκεί προγράμματα και ταινίες που δεν μπορεί να παίξει στο κύριο σταθμό.
Ενώ, παράλληλα, δεν απαγορεύονται οι ενημερωτικές εκπομπές.
Συγκεκριμένα και με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, το εκτιμώμενο κόστος κτήσης της άδειας θα κινείται περί τα 3-5 εκατ. ευρώ.

H στενή σχέση Πέτσα με Κυριακού

Ωστόσο, στο Μαξίμου συνειδητοποίησαν την πολύ στενή σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΑΝΤ1 του κ. Κυριακού, ο οποίος θέλει να εξασφαλίσει για το Μακεδονία ΤV μία θεματική άδεια.
Ο κ. Πέτσας έβγαινε αμέτρητες φορές στον Αντ1, έβγαζε ειδήσεις και αυτό ενόχλησε τους άλλους καναλάρχες οι οποίοι έστειλαν τα ανάλογα μηνύματα θυμού στο Μαξίμου, σε συγκεκριμένο παράγοντα του Μαξίμου που ασχολείται με αυτά τα θέματα.
Όπως ήταν φυσικό, ο συγκεκριμένος παράγοντας του Μαξίμου έκοψε την φόρα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και έβαλε το φάκελο των θεματικών καναλιών σε κάποιο από τα πολλά συρτάρια του Μαξίμου.
Ωστόσο, ο κ. Πέτσας άρχισε να διαρρέει ότι έρχεται νομοσχέδιο με το οποίο θα ανοίξει η διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών και ότι μπορούν να ευνοηθούν όσοι έχουν μουσικό σταθμό που θα μπορούν πιο εύκολα να το κάνουν ενημερωτικό άρα να αποκτήσουν και παρέμβαση...
Εκεί τα συμφέροντα είναι λιγότερα, ωστόσο, στο Μαξίμου έχει καταγραφεί η μεγάλη ζέση του εκπροσώπου να αποκτήσει στενές σχέσεις με τους μιντιάρχες μπας και έτσι βοηθηθεί προσωπικά στην εκλογή του ως βουλευτής.
Πάντως, κυβερνητική πηγή που γνωρίζει καλά όλο την ιστορία έλεγε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ενοχληθεί από το παρεάκι του Πέτσα.
Τι να εννοούσε, κανείς δεν ξέρει…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης