Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sassoli (ΕΕ): Έλαβε το αίτημα άρσης ασυλίας του Λαγού για άλλη υπόθεση, όχι για τη Χρυσή Αυγή

Sassoli (ΕΕ): Έλαβε το αίτημα άρσης ασυλίας του Λαγού για άλλη υπόθεση, όχι για τη Χρυσή Αυγή
Το αίτημα της Ελλάδας θα περάσει στα χέρια της επιτροπής Νομικών Θεμάτων, όμως από τα ευρωπαϊκά όργανα προηγούνται άλλα αιτήματα και δεν είναι γνωστό πότε θα εξεταστεί
Το αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού που έστειλαν οι ελληνικές αρχές, έλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.
Ειδικότερα, ο David Sassoli ανέφερε: «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την άρση βουλευτικής ασυλίας του Ιωάννη Λαγού με σκοπό να κινηθεί η ποινική διαδικασία.
Σύμφωνα με τον κανονισμό το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου».
Tο αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «αφορά σε άλλη υπόθεση» και όχι στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, διευκρίνισαν πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το αίτημα της Ελλάδας θα περάσει στα χέρια της επιτροπής Νομικών Θεμάτων, η οποία συνεδριάζει μόνο κεκλεισμένων των θυρών και με φυσική παρουσία των μελών της.
Μέχρι τώρα δεν μπορούσε να συνεδριάσει με φυσική παρουσία λόγω κορωνοϊού.
Όπως όμως διευκρινίζεται από τα ευρωπαϊκά όργανα, προηγούνται άλλα αιτήματα για άλλους ευρωβουλευτές, όπως για παράδειγμα τους Καταλανούς που έχουν καταδικαστεί στην Ισπανία για τη διεξαγωγή του παράνομου δημοψηφίσματος το 2017 για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία, και δεν έγινε γνωστό πότε θα εξεταστεί.
Ωστόσο η αντίστροφη μέτρηση για την εξέταση της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού και την εκτέλεση της σε βάρος του καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μάλλον αρχίζει μετά την αποψινή ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, αφού χθες 10/11 οι νομικές υπηρεσίες – σύμφωνα με πληροφορίες πληροφορίες-έδωσαν το πράσινο φως να γίνει συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης και μάλιστα "χωρίς καθυστέρηση" και συνεπώς αρχίζει η διαδικασία άρσης της ασυλίας και του Λαγού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης