Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία - Sinovac: Επαναλαμβάνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της CoronaVac

Βραζιλία - Sinovac: Επαναλαμβάνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της CoronaVac
Η ρυθμιστική αρχής υγείας της Βραζιλίας Anvisa έδωσε άδεια για να επαναληφθούν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου CoronaVac της SinoVac
Η ρυθμιστική αρχής υγείας της Βραζιλίας Anvisa έδωσε άδεια σήμερα για να επαναληφθούν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου CoronaVac κατά της νόσου Covid-19, το οποίο ανέπτυξε το κινεζικό εργαστήριο Sinovac, οι οποίες είχαν ανασταλεί τη Δευτέρα μετά τον θάνατο ενός εθελοντή.
"Για λόγους διαφάνειας, η Anvisa ανακοινώνει ότι μόλις έδωσε το πράσινο φως για την επανάληψη των κλινικών δοκιμών του CoronaVac", ανακοίνωσε ο φορέας σε ένα δελτίο τύπου.
Η αναστολή αυτών των κλινικών δοκιμών της φάσης 3, του τελευταίου σταδίου πριν από την έγκριση του εμβολίου, έγινε δεκτή με "έκπληξη" και "αγανάκτηση" από το ινστιτούτο Butantan, που έχει αναλάβει τον συντονισμό αυτών των δοκιμών στη Βραζιλία, σε 10.000 εθελοντές.
Σύμφωνα με το δημόσιο αυτό ινστιτούτο, που υπόκειται στην πολιτεία του Σάο Πάολο, το "σοβαρό περιστατικό" το οποίο ανέφερε η Anvisa για να δικαιολογήσει τη διακοπή των δοκιμών δεν "σχετιζόταν σε καμία περίπτωση με το εμβόλιο", καθώς η αστυνομική έρευνα για τον θάνατο του εθελοντή προάγει το σενάριο της αυτοκτονίας.
"Αφού αξιολογήσαμε τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν (από το ινστιτούτο Butantan), η Anvisa έχει στη διάθεσή της επαρκή στοιχεία προκειμένου να επιτρέψει την επανέναρξη" των κλινικών δοκιμών, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ρυθμιστικός φορέας.
"Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι μια αναστολή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το προϊόν υπό έρευνα δεν προσφέρει ποιότητα, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα", τόνισε η Anvisa.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Zair Bolsonaro, πολιτικός αντίπαλος του κυβερνήτη του Σάο Πάολο Zoao Doria, εξέφρασε τη χαρά του για την αναστολή των δοκιμών του εμβολίου CoronaVac, την οποία χαρακτήρισε προσωπική "νίκη".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης