Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας – Καθολικό lockdown μέχρι 13 Δεκεμβρίου, φόβοι για επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου και οι αλήθειες Άδωνι

Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας – Καθολικό lockdown μέχρι 13 Δεκεμβρίου, φόβοι για επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου και οι αλήθειες Άδωνι
Σενάριο για σκληρό lockdown μέχρι 13/12/2020
Χάθηκε η μπάλα, θα ήταν ο τίτλος για κάποιον που θα ήθελε να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται από χθες 11 Νοεμβρίου 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ήδη από το πρωί τα πρώτα μηνύματα που άφηναν να φανούν οι λοιμοξιωλόγοι ήταν ότι η κατάσταση δεν σώζεται και ότι θα χρειαστούν και άλλα μέτρα.
Στις 15:00 εχθές πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη πολύ κλειστή με λοιμοξιολόγους και τον Πρωθυπουργό και εκεί ο τελευταίος διαπίστωσε ότι η Θεσσαλονίκη πάει να γίνει… Μπέργκαμο και ότι η Αθήνα έχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων που θα συνεχιστεί σίγουρα για τις επόμενες 7-10 μέρες.
Που σημαίνει ότι θα βλέπουμε 2.000 -3.000 κρούσματα την ημέρα για καιρό.


Σενάριο για σκληρό lockdown μέχρι 13/12/2020

Ασφαλώς, οι χθεσινές εισηγήσεις των λοιμοξιολόγων στένεψε τα περιθώρια κινήσεων της κυβέρνησης για το lockdown και ενεργοποίησε τα σενάρια παράτασης του υφιστάμενου περιοριστικού πλαισίου και για μετά την λήξη του στις 30.11.2020.
Αυτό που πλέον επανέρχεται ως σενάριο είναι να συνεχιστεί το lockdown μέχρι τις 10-15 Δεκεμβρίου και εάν έχουμε μείωση των κρουσμάτων να υπάρξει άνοιγμα μόνο του λιανεμπορίου μέχρι το τέλος του έτους.
Μάλιστα, για να μπορεί να ανοίξει η αγορά έστω και για λίγες μέρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα η κυβέρνηση παίρνει απόφαση να απαγορεύσει την κυκλοφορία μετά τις 21:00 μέχρι τις 5:00 και βάζει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά και τα γυμνάσια σχολεία.

Μήπως ο Άδωνις είπε την αλήθεια;


Ωστόσο, είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει την πανδημία είναι το γεγονός ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είπε σε συνέντευξη ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της ότι το κύμα της πανδημίας δεν θα είναι ισχυρό μέχρι και τον Οκτώβριο, ρίχνοντας νερό στο μύλο όλων αυτών που λένε ότι η κυβέρνηση πιάστηκε ανέτοιμη στην δεύτερη φάση της πανδημίας και δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα.
Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως ενημερώθηκε το bankingnews.gr ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό με συνέπεια εκείνος να ανασκευάσει μετά τις δηλώσεις του αλλά είναι σαφές ότι η δήλωσή του ήταν μία σαφή αιχμή προς το επιτελείο που χειρίζεται τη δημόσια υγεία δηλαδή Υπουργείο Υγείας, Πολιτική Προστασία και Επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Φόβοι για μεγάλα επεισόδια ανήμερα στις 17 Νοεμβρίου 2020


Από εκεί και πέρα, στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τις δηλώσεις πολιτικών κομμάτων και φορέων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Θεωρούν πολλοί και περισσότερο ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης ότι κάποιοι θα θέλουν να εκμεταλλευτούν τον εορτασμό αυτό με το κίνημα κατά του lockdown που εκδηλώνεται τοπικά στη χώρα.
Άλλωστε, όπως λένε, το κίνημα κατά του lockdown έχουν ίδιες βάσεις και αφετηρίες.
Ηδη ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ – το οποίο πολλοί τον ονομάζουν το νέο ΣΥΡΙΖΑ - και διάφορες συνδικαλιστικές και φοιτητικές οργανώσεις οργανώνουν την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Είναι σίγουρο ότι αναμένονται επεισόδια η έκταση των οποίων θα εξαρτηθεί από το πόσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να κλείσει κάθε εστία παραβίασης των μέτρων.
Αλλωστε, θα πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη να μην γίνει καμία παρέλαση  στις 28 Οκτώβρη.
Θα δείξει την ίδια αποφασιστικότητα;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης