Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Θα ανοίξει η Ευρώπη εγκαίρως για τα Χριστούγεννα; - Η απάντηση από την JP Morgan

Θα ανοίξει η Ευρώπη εγκαίρως για τα Χριστούγεννα; - Η απάντηση από την JP Morgan
Σύμφωνα με τη JP Morgan, οι μετακινήσεις στη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί αρκετά ώστε η διασπορά του κορωνοϊού να περιοριστεί
Ένα βασικό ερώτημα που βρίσκεται στο μυαλό πολλών Ευρωπαίων, είναι εάν η Ευρώπη θα ανοίξει εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.
Οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα χαλαρώσουν πριν την έναρξη των γιορτών.
Οι ευρωπαϊκές χώρες δίνουν μάχη με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.
Ως αποτέλεσμα, Γερμανία και Γαλλία -οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες- έχουν επιβάλλει εθνικό lockdown, ενώ πολλές χώρες έχουν επιβάλλει μέτρα για την προστασία των υγειονομικών συστημάτων τους.
Η αύξηση των περιορισμών τις τελευταίες εβδομάδες έδωσε ένα νέο πλήγμα στον κλάδο των υπηρεσιών, με ανησυχίες για το πόσο θα διαρκέσουν τα μέτρα.
«Δεδομένου του τεράστιου ποσού της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα τον Δεκέμβριο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εάν θα διατηρηθούν τα τρέχοντα χρονοδιαγράμματα», επισημαίνει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο David Mackie, οικονομολόγος της JP Morgan.
«Η εκτίμηση μας είναι ότι θα τηρηθούν», είπε.
Σημειώνεται ότι το lockdown της Γερμανίας αναμένεται να διαρκέσει έως το τέλος του Νοεμβρίου, της Γαλλίας έως την 1η Δεκεμβρίου, και του Ηνωμένου Βασιλείου έως τις 2 Δεκεμβρίου.
Image
«Τα lockdowns θα πρέπει να χαλαρώσουν έως τις αρχές Δεκεμβρίου, εξέλιξε που θα δώσει ώθηση στην οικονομία και την κοινωνική δραστηριότητας ενώ όψει της εορταστικής περιόδου» δήλωσε ο ίδιος.
«Το εάν ή όχι θα υπάρξουν κι άλλα ευρωπαϊκά lockdown κατά τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους μένει να το δούμε, και πολλά εξαρτώνται από τις εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων.
Αλλά επί του παρόντος, έχουν γίνει αρκετά για τη μείωση των κρουσμάτων» συμπλήρωσε ο Mackie.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, οι μετακινήσεις στη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μειωθεί αρκετά ώστε η διασπορά του κορωνοϊού να περιοριστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης