Τελευταία Νέα
Εταιρία

Εκλογές ΗΠΑ: Δικαστήριο της Πενσιλβάνια σταματά την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων

Το πολιτειακό δικαστήριο διέταξε τον διαχωρισμό των ψηφοδελτίων και την ακύρωσή τους
Την καταμέτρηση μέρους των ψηφοδελτίων της πρώιμης ψηφοφορίας που συγκεντρωθήκαν έως την ημέρα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου απαγόρευσε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου το Κοινοπολιτειακό Δικαστήριο της Πενσιλβανία.
Αυτό αφορά ψήφους που δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την ψηφοφορία και επιστολικές ψήφους που έφτασαν έως την ημέρα που άνοιξαν οι κάλπες.
Αυτά τα ψηφοδέλτια διατάχθηκε την περασμένη εβδομάδα να διαχωριστούν έως ότου το Δικαστήριο της Κοινοπολιτείας αποφανθεί για την εγκυρότητα των ψήφων.
Η δικαστική απόφαση προκλήθηκε από την έφεση που ασκήθηκε από το νομικό επιτελείο του προέδρου Trump και την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών.
Image
Να σημειωθεί ότι η διαφορά είναι κάτω από 50.000 ψήφους ενώ στην Τζόρτζια η ανακαταμέτρηση συνεχίζεται.

Να σημειωθεί ότι η νομική ομάδα του Αμερικανού Προέδρου Trump κατέθεσε αγωγή για ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ως μέρος της στρατηγικής νομικής αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου,..
Κατατέθηκε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να αποκλείστει η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων στο Μίσιγκαν, μια μεσοδυτική πολιτεία την οποία κέρδισε το 2016, αλλά έχασε από τον Δημοκρατικό σε προβολές των ποσοστών απά ΜΜΕ με βάση τις έγκυρες ψήφους.
Ο Trump υπολείπεται περίπου 148.000 ψήφους ή 2,6% έναντι του Biden με βάση τα ανεπίσημα ακόμη αποτελέσματα στο Μίσιγκαν.
Στην αγωγή στην πολιτεία του Μίσιγκαν προβάλλονται επίσης ισχυρισμοί για παράβαση των κανονισμών στην ψηφοφορία, με έμφαση στο δημοκρατικό προπύργιο της κομητείας Wayne, το οποίο περιλαμβάνει το Ντιτρόιτ.
Επισημαίνονται παρατυπίες για την καταμέτρηση των ψήφων και απουσία εκλογικών αντιπροσώπων σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ο Jake Rollow, εκπρόσωπος της πολιτείας, δήλωσε ότι το επιτελείο Trump προάγει ψευδείς ισχυρισμούς που στόχο έχουν τη διάβρωση της εμπιστοσύνης του κοινού στις εκλογές στο Μίσιγκαν.
«Δεν αλλάζει την αλήθεια: οι εκλογές του Μίσιγκαν διεξήχθησαν δίκαια, με ασφάλεια, διαφάνεια και τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τη βούληση του λαού», δήλωσε ο Rollow.
Οι δικαστές έχουν απορρίψει πολλές από τις αγωγές του Trump και νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι οι διαφορές έχουν ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Από την πλευρά τους αρκετοί Ρεπουμλικανοί υπερασπίζονται το δικαίωμα του νυν προέδρου να ελέγξει την ακεραιότητα της εκλογικη΄ς διαδικασίας

Ανακαταμέτρηση στην Τζόρτζια

Η πλήρης ανακαταμέτρηση των ψήφων που κατατέθηκαν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στην Τζόρτζια ανακοινώθηκε χθες 11 Νοεμβρίου.
«Με τη διαφορά να είναι τόσο κοντά, θα απαιτηθεί πλήρης επανακαταμέτρηση με το χέρι σε κάθε κομητεία», δήλωσαν οι εκλογικές αρχές.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει ότι η επανακαταμέτρηση θα γίνει στην ώρα της για την βεβαίωση αποτελεσμάτων της πολιτείας ενώ το επιτελείο του Trump δήλωσε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη.

www.bankingnews.gr